2019-12-15 43 浏览
好耐冇食台湾嘢,去完鱼街补充物资,顺便嚟食个晚餐。晚餐选择多,而且价钱合理,特别系我至爱嘅双排双格餐,唔洗成日挣扎到底食牛肉面定肉燥饭好,而且加$4就有台式饮品,性价比高。今次拣咗红烧牛肉面配台式猪脚肉燥饭,虽然份量唔系话好多,但一次过满足两个要求,令人满足!红烧牛肉肉质细嫩,半筋半肉,而且非常入味,汤底香浓,面质弹牙,系我每次必拣。第一次试台式猪手,焖得够软够腍,一客两件,份量算多,可惜肉燥份量略嫌少咗啲,唔系好够捞饭。朋友同我一样拣咗红烧牛肉面,但另一边系配蒜香鸡翼肉燥饭。鸡翼外皮香脆,肉质嫩滑,蒜香味颇浓,几香口。珍珠奶茶奶味香浓,比茶味重少少,微甜,系我钟意嘅味道,加上珍珠超Q弹,唔错!椰香奶露椰味都几浓,加上胚芽增加香味同口感,可惜甜度唔够,甜返少少更好。呢度嘅食物选择多,性价比高,重点系仲有双拼拣,最啱心大心细嘅人。
好耐冇食台湾嘢,去完鱼街补充物资,顺便嚟食个晚餐。

红烧牛肉面配蒜香鸡翼肉燥饭

朋友同我一样拣咗红烧牛肉面,但另一边系配蒜香鸡翼肉燥饭。
红烧牛肉面配蒜香鸡翼肉燥饭

鸡翼外皮香脆,肉质嫩滑,蒜香味颇浓,几香口。
宝岛珍珠奶茶  +4

椰香胚芽奶露  +$4