2018-12-13 133 浏览
天天海南鸡饭黎左香港都好一段时间,想食好耐~所以星期六中午出铜锣湾行街既时候就黎左呢到食lunch先。环境装修都几靓,有中西合璧既感觉。黎得呢到紧系要食海南鸡饭,所以我就叫左天天海南鸡腿饭,超好肉骨茶和牛面同两个小食。千丝万缕 +$38岩岩炸起,够热同埋脆。外表望落够靓仔,入面包住既系虾,唔算好大只,味道不过不失。辣汁凤爪 +$38份量都几多,食落够爽口,味道甜甜地,唔会好辣,好开胃。舖底既青瓜都好新鲜,好脆,同个汁都好夹,个人非常喜欢。天天海南鸡腿饭 $98由于同男友都唔系好钟意食鸡胸,所以就拣左贵小小既海南鸡腿饭。跟餐有海南鸡必备既蒜蓉,辣汁同黑豉油、仲有一个汤同白饭。鸡既份量正常啦,鸡皮鸡肉十分滑!中间层啫喱入口即溶,所以配饭食一流!超好肉骨茶和牛面 $108提到新加坡都会念到肉骨茶,所以叫左黎食下。和牛面既汤底肉骨茶,侍应会系上菜时先倒汤落去,香气四射!和牛都有几个部位,有牛腩,牛肚,牛根,牛腱等等,份量十足,肉质都好嫩,煮得啱啱好,所以食落一d都唔鞋口,够入味!肉骨茶方面,个碗都几大下,d汤倒满成个碗,所以我觉得108都几高cp值。味道方面好浓郁既肉味,带有小小药材味,我差唔

环境装修都几靓,有中西合璧既感觉。

千丝万缕

千丝万缕 +$38

辣汁凤爪

辣汁凤爪 +$38

天天海南鸡腿饭

天天海南鸡腿饭 $98

超好肉骨茶和牛面
超好肉骨茶和牛面 $108
提到新加坡都会念到肉骨茶,所以叫左黎食下。
和牛面既汤底肉骨茶,侍应会系上菜时先倒汤落去,香气四射!
肉骨茶方面,个碗都几大下,d汤倒满成个碗,所以我觉得108都几高cp值。味道方面好浓郁既肉味,带有小小药材味,我差唔多饮晒成碗汤!
面方面系类似刀削面既面质,食落烟烟韧韧。

食物整体黎讲都不错,而且个装修都几有feel。会再黎食!
千丝万缕
辣汁凤爪