2018-05-23
之前试过伦哥观塘总店觉得好抵同好食 今日再试试伦哥深水埗店 我哋book咗夜晚7:30 我跟朋友车去 去到附近嘅咪表位已经满晒 要泊远少少嘅停车场 最后搞到8点先到 好彩另外两个朋友一早到咗😆一入到已经闻到好香嘅鸡煲味 一坐低就食得 正! 鸡煲加入咗猪皮同鱿鱼🦑😍 野饮系任饮嘅 大路汽水都有 仲有道地冬瓜茶荔枝茶同啲疑似韩国野饮🥤之后店员就送上风山水起生果盘 店员话食完可以开胃啲 但我哋都系觉得应该留一留肚俾一阵嘅边炉!紧接有呢碗黑糖凉粉 好似啫喱 质感几特别😆好好彩 因为伦哥庆祝三周年 依家仲有象拔蚌刺身送 份量一啲都唔少 值得一赞!😍鲍鱼加花菇 鲍鱼稍稍韧咗啲终于嚟到重头戏 打边炉!!今次汤底冇得拣 只有呢个生果汤 个色黄黄地 真系有西瓜㗎!🍉食落唔觉有好重嘅生果味 不过几清甜!最岩热天消暑😆不得不提呢个海鲜拼盘!!有龙虾 带子 虾 龙趸片 脆鱼鲩 蛏子 刀贝 蚬~够晒大堆头 啲虾好鲜甜 龙趸片可以无限追加😋😋仲有好多配料!一次过满足晒多个愿望🌟最后仲有个燕窝炖蛋白 好香 燕窝系晒面 好食!决定下次父亲节带爸爸黎食!!😋👍🏻
紧接有呢碗黑糖凉粉 好似啫喱 质感几特别😆
鲍鱼加花菇 鲍鱼稍稍韧咗啲