2017-03-19 2630 浏览
两条友今次拣咗食西餐~我拣咗个Oyster Menu, 呢个餐有晒我想食o既o野. 个餐有一打生蚝 (咁o既数量先可以满足到我), 另外仲有我最爱o既牛, 虾同鸭肝(虽然本人比较喜爱鹅肝).又有一杯白酒送, 虽然好酒的我一杯紧系唔够喉啦~但个餐包埋又唔洗加钱就绝对ok, 所以个套餐就好似出奇旦咁满足晒我, 仲要都系$298, 唔试真系对唔住自己首先, 好快就嚟咗白酒加即开生蚝, 冇沙唔腥新鲜, 但因为个套餐咁平, 当然唔可以期望系法国蚝啦, 就算系美国PACIFIC, 喺出面都要18-20蚊一只, 食一打都回到8成本啦, 可况我个fd唔食, 所以我一次过啪晒廿四只过吓口瘾.之后嚟个磨菇忌廉汤, 味道ok无特别啦.到主菜喇, 美国谷饲西冷,虎虾,法式鸭肝.  先讲牛, 我叫Medium Rare, 火喉控制到, 但牛味就不太浓, 因为系谷饲关系我都预咗, 我朋友就叫咗个美国肉眼, 味道都浓过我o个块, 但佢叫七成熟啰~唔系我杯茶. 虎虾味道不过不失无特别, 系个鸭肝都比我预期中大旧. 煎得香口适中,如果夹D多士一齐食就无咁溜, d伴菜都唔少, 烤得几好, 我全部食完都真系觉得饱喇.最后上

之后嚟个磨菇忌廉汤, 味道ok无特别啦.

最后上个甜品~普普通通的士多卑梨味旦糕, 咁就o系呢餐嚟划上句号喇.
美国特级肉眼
美国谷饲西冷, 虎虾和鸭肝
题外话/补充资料: 呢度服务,几好 环境阔落同枱与枱之间距离唔太密, 仲有得笃波同掟标, 同埋价钱大众化, 好适合一班人嚟gathering.
2017-02-01