2018-08-19
肥妹仔近排工作上有啲唔如意,做嘢做得唔系几开心……所以肥妹仔嘅朋友就决定带我去食一间又有得食甜品雪糕又有得食正餐既日式餐厅, 话cheer up下肥妹仔我㖞!火锅大割引50%肥妹仔见到个餐牌写住霜降牛肉火锅50%大减价, 睇落非常吸引,而在场都见到唔少客人叫咗呢一个火锅呢!可惜肥妹仔前日已经去咗打边炉,所以今晚就决定唔叫呢一个优惠套餐,不过肥妹仔下次有机会嘅话一定会试下~海老天妇罗乌龙面 $92肥妹仔我好钟意食乌冬或者乌龙面,而且又钟意食炸物,所以见到呢一个就叫咗嚟试下! 呢个餐入面有两只炸虾天妇罗同一啲炸蔬菜, 天妇罗虾炸到脆卜卜, 点天妇罗豉油食好滋味!而且佢嘅炸蔬菜有炸秋葵食,系肥妹仔喺其他日式餐厅比较少见到,值得一赞。 佢嘅乌龙面属于幼身面, 烟烟靭靭 ,汤底就系磨菇同酱油汤底,食落去好重蘑菇嘅香味。唐扬炸鸡 $52炸鸡粒件件都大大粒,新鲜热辣炸起,上枱时都仲系冒紧烟!鸡肉嘅肉质都算嫩滑, 点沙律酱食都几好食。熊本霜降西冷定食 $142肥妹仔同朋友仲另外叫咗一个霜降西冷定食!呢个定食系跟一个蟹子沙律,面豉汤同白饭,另外仲有一个甜品㖭~个西冷扒系煮度大约三成熟就上枱,如果客人
火锅大割引50%
海老天妇罗乌龙面 $92
唐扬炸鸡 $52
熊本霜降西冷定食 $142
肥妹仔同朋友仲另外叫咗一个霜降西冷定食!呢个定食系跟一个蟹子沙律,面豉汤同白饭,另外仲有一个甜品㖭~个西冷扒系煮度大约三成熟就上枱,如果客人想食熟啲就自行喺铁板上再轻轻烧熟佢,肥妹仔我就觉得啱啱好唔需要再煮熟啲啦。 霜降西冷扒牛肉嘅肉味好浓, 肉质嫩滑 ,点埋个烧汁可以捞埋成碗白饭食,而个沙律前菜就好新鲜好fresh,饮埋碗面豉汤就饱啦!
草莓圣代
呢一个草莓圣代系跟霜降西冷定食,雪糕有分别有软雪糕同硬雪糕, 两者都好浓云呢拿味! 肥妹仔我系比较钟意食软雪糕,因为软雪糕嘅口感比较顺滑, 雪糕淋上草莓酱食仲加滋味!