2022-11-03
呢日同朋友响尖沙咀试咗呢间有鸡煲食,又有串烧嘅餐厅,一次过满足两个愿望呀。餐厅系楼上舖,装修走型格路线,坐得舒服。话明满足两个愿望,我地点咗个鸡煲,再加咗啲串烧食。 喜聚麻辣滋补鲜乌鸡- 招牌菜 ($198) - 两个人食,点咗半只份量,鸡好入味。特别要赞一赞,餐厅采用新鲜乌鸡,质素好高。麻香味好重,酱汁劲惹味,但唔会抢喉,好有台式麻辣嘅感觉。必食推介! 串烧系即叫即烧,上菜速度都算几快。我地点咗以下几款,餐枱更提供一个热板,等食客可以将串烧保温,好贴心嘅安排呀。 烧珍宝大扇贝(蒜蓉)($78)- 扇贝大只,入口鲜甜,配埋好香嘅蒜蓉同粉丝,味道好正烧流心鹌鹑蛋($28)- 一咬落去真系好流心,好好味。烧香甜车厘茄烟肉卷($29)- 酸酸甜甜嘅车厘茄配埋香口嘅烟肉卷,味道好夹烧芝士响铃($24)- 相当特色,响铃入边劲多芝士,口感一流海盐烧王牌牛舌($49)-牛舌质感爽嫩,好入味盐烧谷饲三层肉($39)- 肉质爽口,带少少脂肪,油脂味好香。烧日本一口甜薯($24)- 番薯好甜好烟韧烧肉桂焦糖金菠萝($38)- 微微烧焦,菠萝好鲜甜juicy,必食推介 餐厅价钱合理,食物质素唔错,服务质素
烧流心鹌鹑蛋($28)- 一咬落去真系好流心,好好味。
海盐烧王牌牛舌($49)-牛舌质感爽嫩,好入味
烧日本一口甜薯($24)- 番薯好甜好烟韧
餐厅价钱合理,食物质素唔错,服务质素好,钟意食串烧同鸡煲嘅朋友可以试吓㖞。