2014-04-22
有人请客去食Three On Canton自助餐晚餐.今次好满足嘅一餐,食品选择多到一次食唔完.食品太多不能尽录.生蚝:可食,肉质新鲜,不过太咸.响螺炖汤:用料足,清甜味美.西洋菜陈肾汤:同样一留,好有在家饮汤嘅感觉,降火之余,好舒服.面包蟹盖+茄啡蟹:面包蟹盖必食,蟹膏超正,鲜香味美.茄啡蟹就一般,蟹肉都新鲜,但冇咩味.沙津+鹅肝+肴肉:沙津唔错,选择多.鹅肝超正,油香满泻.肴肉,肉质虽然有点实,但味道唔错都做到上海菜嘅味道.酿蟹盖:用料简单,有蟹肉及菇肉,味美好食.虾子蒸蛋+辣酒花螺+琵琶虾:虾子蒸蛋唔得太淡,蛋好老.辣酒花螺,几好,辣味适中又够淋.琵琶虾味道都可以,不过肉太小.龙虾:味太淡,唔鲜味.俄罗斯牛肉汤:味道一般,汤味太特别,本人唔多喜欢.三文鱼,吞那鱼,希灵鱼,蟹子,哈密瓜风干火腿:三文鱼几油香,肥美好新鲜.吞那鱼一般味道太淡.希灵鱼可食,冇咩特别.蟹子咸香好味.哈密瓜风干火腿,哈密瓜香甜好味.风干火腿烟熏味过重,入口太嚡.蟹脚:三个字可以形容,咸鲜香.正!羊架,烧牛肉:羊架味道一般,肉质有D嚡.烧牛肉几好,有肉汁唔干,又唔会太生.喇沙汤面:汤底好正,香味浓郁,但𩠌就一
今次好满足嘅一餐,食品选择多到一次食唔完.
食品太多不能尽录.
生蚝:可食,肉质新鲜,不过太咸.
响螺炖汤:用料足,清甜味美.
酿蟹盖:用料简单,有蟹肉及菇肉,味美好食.
龙虾:味太淡,唔鲜味.
俄罗斯牛肉汤:味道一般,汤味太特别,本人唔多喜欢.
蟹脚:三个字可以形容,咸鲜香.正!
喇沙汤面:汤底好正,香味浓郁,但𩠌就一般.
心太软,香蕉雪芭,咖啡雪糕:必食之选,香浓朱古力配上两球雪糕,一冷一热,正!香蕉雪芭味道似食凤仙,咖啡雪糕,本人至爱之一,香滑味浓.
实在太多选择,食都食唔完.