2021-02-26 39 浏览
饿饿地又想饮台式饮品,见到有食客攞住珍珠奶茶行出黎,似乎台式餐厅可以符合我要求。店内用台湾风景明信片装饰,好有文青风格的布置,简单得来都有可以欣赏嘅地方。墙上有店铺自备嘅登记资料link,扫一扫上去google doc填资料就可以。电话冇位装埋D古灵精怪APP都可以安心进食。叫一个盐酥鸡肉燥饭、加6蚊就可以有带得走嘅台式饮品,呢个系冬瓜茶、健康饮食要有D蔬菜,所以加个黄金茄子。饭系用粒粒饱满嘅珍珠米。配肉燥每啖咬落去都好有口感,可以feel到每粒饭圆滑嘅外形同肉燥酱汁嘅咸香。盐酥鸡表皮香脆,有盐花嘅咸香,入面嘅肉好嫩滑,肉眼已经可以见到肉汁。茄子用粉浆炸,有D似天妇罗。配埋粗粒肉燥调味,口感味道都更丰富。茄子咬开好软滑。冬瓜茶系特别惊喜果样。以前都有饮过一D台式饮品专卖店嘅冬瓜茶,甜到完全冇茶味,但呢一杯嘅茶味非常突出同埋清香,同冬瓜味嘅比例非常平衡。食完影一影,珍惜食物唔好浪费。

叫一个盐酥鸡肉燥饭、
加6蚊就可以有带得走嘅台式饮品,呢个系冬瓜茶、
健康饮食要有D蔬菜,所以加个黄金茄子。

茄子咬开好软滑。
食完影一影,珍惜食物唔好浪费。
2021-02-23
  • 盐酥鸡肉燥饭