2023-10-28
韩国朋友同我一样好钟意享受美食,所以今次就同佢去咗新开嘅Kew+庆祝佢嘅生日,因为呢度嘅美食超多选择,中西意日样样都有😋同埋佢哋嘅甜品蛋糕都好有特色,细细件精致得嚟又唔会太过Heavy💗🐟杂锦粒粒鱼生松饼卖相好靓🌸日式嘅威化饼里面放满咗新鲜嘅鱼生,一边系粒粒杂锦刺身伴青瓜🥒食落口好清新,另一边系吞拿鱼蓉伴海胆三文鱼子,非常Creamy鲜甜,系一道非常好嘅开胃菜🫶🏻🥑三文鱼牛油果他他配鱼子酱味道好夹,咸香嘅鱼子带出咗成碟菜嘅鲜甜味道!🍃海胆带子大叶天妇罗海胆大大件好足料,一咬开里面系啖啖肉嘅带子,加上大叶嘅香味,令口感层次丰富!正👍🏻🥩烧A5和牛蛋黄丼今晚嘅主角😍因为我哋两个都好钟意食牛所以叫咗呢个嚟试吓,嚟到真系充满惊喜,卖相超靓❣️五成熟嘅A5和牛好Juice嫩滑,伴埋无菌生蛋黄同埋佢哋嘅秘制烧汁😍明明想减肥嘅我都忍唔住食咗大半个丼🤤🍑蜜桃珍珠摇摇茶沙冰呢度嘅饮品都好有特色,呢杯蜜桃味够鲜明又唔会太甜,粒粒爆珠好过瘾,加上幼滑嘅沙冰质感真系好解渴呀!🍑日本白桃之恋脆塔塔呢个系期间限定㗎!拼到好似花瓣咁靓嘅白桃多汁又鲜甜,中间系海棉蛋糕同埋士多啤梨酱夹心,配埋脆脆饼底,口感层次分明!大爱
🐟杂锦粒粒鱼生松饼
🥑三文鱼牛油果他他配鱼子酱
味道好夹,咸香嘅鱼子带出咗成碟菜嘅鲜甜味道!
🍃海胆带子大叶天妇罗
🥩烧A5和牛蛋黄丼
🍑蜜桃珍珠摇摇茶沙冰
🍑日本白桃之恋脆塔塔
呢个系期间限定㗎!拼到好似花瓣咁靓嘅白桃多汁又鲜甜,中间系海棉蛋糕同埋士多啤梨酱夹心,配埋脆脆饼底,口感层次分明!大爱💗
呢度仲有好多好多美食,样样都好吸引,真系好啱一大班朋友食饭相聚,因为大家都可以试到自己喜欢嘅菜式🥳非常钟意呢一间餐厅嘅idea!