最近见到荃湾新开左间韩国菜,咁啱铺炸鸡瘾起,就一于去食🤩铺头都几大几扩阔,算多位。野食选择都几多,而且仲要唔洗加一添👍几抵食。  1️⃣太阳芝士鸡锅($248)有齐原味、芝士、甜辣同埋豆酱炸鸡。心思思咩味既炸鸡都想食既话,嗌呢个就啱晒。原味炸鸡仲有跟个蜜糖芥末酱,酸酸甜甜好好味。特别钟意呢度既豆酱同埋甜辣炸鸡,酱汁够晒味😋中间既热融左芝士都超正~啲芝士同平时食开既韩式炸鸡点既芝士有啲唔同,芝士味冇想像中咁香浓,但系好特别既系入面有啲粟米粒😳食落有啲似忌廉粟米白汁果啲味。芝士好多可以狂点啲鸡🤤不过呢度既鸡个人就觉得炸得麻麻地,炸得系好脆,但系鸡肉唔算多,而且炸皮偏厚。  2⃣️泡菜煎饼($68)泡菜比较少,比较感觉面粉多啲。唔算好香,而且煎得一啲都唔脆😂非常普通,可以唔洗试。  3⃣️天妇罗拼盘($98)有金菇、南瓜、紫薯、翠玉瓜同埋湖南椒。比较特别既系金菇天妇罗,第一次食,炸得真系好脆,而且中间仲食到金菇一丝丝既感觉,好味😋不过食到尾会觉得有啲油。  4⃣️杂菜炒粉丝(午餐)($58)呢个好抵食,炒得好香而且唔会油笠笠,有好多杂菜。冬菇、椰菜、芽菜、红萝卜,炒埋一碟大大碟又好食又饱肚。  5⃣️炆牛肋条配

1️⃣太阳芝士鸡锅($248)
太阳芝士鸡锅

2⃣️泡菜煎饼($68)
泡菜煎饼
泡菜煎饼

3⃣️天妇罗拼盘($98)
天妇罗拼盘

4⃣️杂菜炒粉丝(午餐)($58)
杂菜炒粉丝

5⃣️炆牛肋条配饭(午餐)($88)
炆牛肋条配饭
个锅汤底甜甜地几下饭。入面除左切粒既牛肋条之外,仲有啲薯仔粒、红萝卜咁。牛肋条 炆得够淋,而且唔会好肥👍
杂菜炒粉丝