2021-10-23
饺饺饺子之五种盛合 $66话说星期六喺湾仔有嘢做,食饭时间就去咗利东街隔离𠮶条街,然后见呢间饺子几吸引就入咗去,同埋觉得饺子应该唔会中伏嘅😂同埋见佢蛋包饭同埋chaochao饺子个样几吸引,就入咗去食。点知,一打开个餐牌,我谂有一半嘅饺子都系sold out💩包括佢最招牌𠮶只chaochao饺子,蛋包饭都系平日先供应。即系其实,有一两样嘢系卖晒冇得供应超级正常,但系大佬呀,我睇到饺子个一页,七样饺子四样都冇嘅,招牌饺子又冇🥲咁是但啦,𠮶日我又肚饿,同埋谂住试多几样饺子,就叫咗盛合,虽然𠮶五款饺子都唔系只只有,有啲转左另外一款。五种饺子入边有海老饺子,蒜香饺子,洋葱饺子,九条葱饺子,同埋应该系野菜饺子。五种入边觉得海老饺子系最好食,有啲虾同埋菜,其他𠮶啲我都觉得超级普通,蒜香饺子又唔算特别出味,都系唔同菜同埋肉嘅配搭😅皮就正常,馅料亦都唔系特别多,食完我都唔够饱,系我朋友都唔够饱🤷🏿♀️觉得自己买啲急冻饺子返屋企自己煎应该都系差唔多,或者去附近八方云集食饺子仲饱,又要平啲。然后佢仲有加一💩最后食完之后走咗去买蛋挞食先够饱😂可能佢嘅招牌饺子会好食嘅,但系我应该都唔会再去食第二次。
可能佢嘅招牌饺子会好食嘅,但系我应该都唔会再去食第二次。