(非会员)
2010-03-28 40 浏览
其实是食完之后唔顺气, 上OPEN RICE睇下, 真是有一半真一半假的食评, 好心D人唔好咁缺德, 写咁多流嘢呃人!言归正传, 想试这间甜品店很久, 今日买了一个外卖核桃糊给囝囝吃, 见$23元一个都颇贵, 但都姑且一试, 在等外卖期间, 见到那张大大张贴在枱面的告示, 真是过份, 居然以环保为借口, 堂食攞多份餐具要收十元清洁费! 真是闻所未闻. 我买外卖又唔见他用环保盒!拿到核桃糊之后, 觉得很轻, 出到门口望吓, 得半碗, 唔系话$23蚊得半碗咁少, 于是回头问点解得咁少, 点知店主大大声咁话, 外卖是同堂食一样咁多, 得半碗是因为只碗大!吓只碗比平时的外卖碗还要细,咁都可以话大, 心想唔驶有下次.(睇完其人食评之后才明白, 真是份量少成咁!)返到屋企打开, 真是得半饭碗咁少, 最离谱是明明是买核桃糊, 但颜色很白, 食完都唔知是核桃还是腰果糊, 仲系唔多热, 味道唔可以话差, 但$23蚊半碗核桃糊是否太贵, 同埋今时今日的做生意做到咁, 都唔明点可以生存. 要选全港最小家的店舖, 非这家莫属!

2010-03-27