2022-04-16
入到去冇卡位坐,其它位比较不舒服,餐厅楼底矮、气氛阴沉,有几位大陆大妈喧哗嘈闹,又不时换枱影相,加上临走去洗手间时上一个人用完搞到厕所塞咗,令成程用餐体验较差回归正题,虾饺烧卖同都比较大阵椒粉味,作为有煮食经验的人,推断是因为其冰鲜味较重于是落重手胡椒粉味辟味,灌汤饺并非传统𠮶只,净系得蟹肉同埋元贝冇其他料,汤底系史云生清鸡汤𠮶啲叉烧包系肥叉包,食咗一啖即刻想呕出嚟,包皮好似系人哋翻叮又翻叮,由朝头早摆到下午茶𠮶种点心质素大致同美心皇宫差不多,如果系大食,回本都唔系难事必点推介:瑶柱粥和芝麻糊;瑶柱粥足料鲜甜,出面食起码50蚊一碗;酒店芝麻糊几乎每枱都必点,而且呈上来的碗碟精美令人食指大动最后我同我老妈子两人食了33碟,我一个人食了20碟以上,可能系我嘴刁食惯各大五星酒店放题,呢个自助餐并不推介大家来食
点心质素大致同美心皇宫差不多,如果系大食,回本都唔系难事