2023-07-07
今晚去左大埔旧墟直街揾食,呢头愈开愈多餐厅。我地拣左间新开既烤鱼店👍🏻楼面比想像中大,位都几多,然后黎食既人亦都唔少平日食饭时间坐爆咁滞,但服务员态度好好,值得一赞👍🏻餐厅有好多食物选择,烤鱼、鸡煲、刺身、边炉可以一次过食哂。一于拣呢个set试下😍除咗岩岩讲果四样野,佢地仲有仲有六款前菜任你拣。拍青瓜、香辣鱼皮、麻辣枝豆、小酥肉、鸡翼尖同一口炸馒头钟意香辣冷盘既人,一定会钟意头三样😝而我地就钟意小酥肉同埋炸馒头小酥肉食落麻麻地,够香口,有肉香炸馒头炸到够酥脆,但咬入去又馒头又软,口感十分满意❤️前菜之后就系招牌烤鱼一系香辣一系麻辣,我地拣咗最少辣既BB辣口味烤鱼条鱼都大条,肉质又多又嫩,烤得香喷喷。汤底香味同味道浓郁,加上红油够香辣,仲有唔同既配菜,好似豆卜、莴笋、金菇等等。又香又辣又热,食得几过瘾🤤烤鱼食哂之后就换鸡煲我地拣咗蒜香味,鸡肉系一口size,肉质嫩口酱汁唔算多,系偏向干身既鸡煲,有少少似似啫啫鸡煲咁样,味道都唔错👍🏻刺身份量系人头咁计,有三文鱼、八爪鱼、北寄贝等等五款。食落味道都ok,系常见既刺身而最后就系边炉。佢有六种汤底可以拣,我哋拣咗芫荽皮蛋汤,食完烤鱼同鸡煲,聚一聚
楼面比想像中大,位都几多,然后黎食既人亦都唔少
平日食饭时间坐爆咁滞,但服务员态度好好,值得一赞👍🏻
钟意香辣冷盘既人,一定会钟意头三样😝
而我地就钟意小酥肉同埋炸馒头
小酥肉食落麻麻地,够香口,有肉香
炸馒头炸到够酥脆,但咬入去又馒头又软,口感十分满意❤️
前菜之后就系招牌烤鱼
一系香辣一系麻辣,我地拣咗最少辣既BB辣口味
烤鱼食哂之后就换鸡煲
我地拣咗蒜香味,鸡肉系一口size,肉质嫩口
而最后就系边炉。佢有六种汤底可以拣,我哋拣咗芫荽皮蛋汤,食完烤鱼同鸡煲,聚一聚火。佢地既配料都唔少。有海鲜有肉有菜咁
而且我地个set仲会送个海鲜拼盘,有带子肉、虾、青口、蚝同成只带子,非常丰富。食埋个拼盘,再加d我地想食既送已经好饱。
饮品除左酒类同特饮都系由拎,款式都唔少,而且仲有雪糕任食。
一餐一次过食哂咁多样野,确实系唔错。而且楼面既服务态度都好好,好有礼貌。