2017-06-11
个个都快闪台湾 得我无!既然系咁 猪小姐唯有留港食下台式野顶住条瘾先今日尼到「好妈妈台湾馆」环境橘子舒适 喜欢枱上的小句子 特别可爱亲切今日一于想食唛就嗌唛 食尽佢!先尼前菜冻豆腐皮蛋 卖相精致像样!豆腐温度够冰冻 配上加入蕃茄 甜椒粒嘅秘制香浓酱汁 连同青瓜丝及皮蛋一同伴食 既透心凉又健康香酥大鸡排虽然无成块面咁巨型 不过都算大大块啦鸡排炸至酥脆 炸粉薄薄轻盈 不重粉感!皮脆肉嫩 真的做得到肉质juicy唔会dry 点上惹味椒盐更带咸香 美味!蚵嗲肉碎泡饭热辣辣 蚵仔都算足料 当中亦加入菜甫粒莞茜葱等等去加强口感不过猪小姐认为汤底的鲜味 麻油香及胡椒粉味可以更平均 更重更浓台式牛肉面系猪先生点名order嘅橙红色加微泛油光嘅汤头望落吸引 味道浓郁带微甜 乌龙面面条弹牙爽身 和汤配合得唔错不过牛肉方面就一般般了 牛肉肉质较韧唔够腍身 而且带有膻味餐饮我地拣左百香果绿茶 味道唔太甜带有茶香 算是不错扮养身嘅猪小姐叫左盅炖汤 只要点了主食就可以加$28享用荫瓜凤梨苦瓜鸡汤岩哂我心水 绿色嘅汤虽然怪怪的 但饮落却感滋阴味道方面系甘甜没有苦 调味刚刚好 炎热夏天饮就岩哂啦 消暑又排毒还加了蛤蜊
既然系咁 猪小姐唯有留港食下台式野顶住条瘾先 今日尼到「好妈妈台湾馆」
环境橘子舒适 喜欢枱上的小句子 特别可爱亲切
今日一于想食唛就嗌唛 食尽佢!
扮养身嘅猪小姐叫左盅炖汤 只要点了主食就可以加$28享用
还加了蛤蜊和鸡脚 系有心思及落重料嘅原盅老火炖汤 二百几蚊食左咁多野 可谓大满足呀 饱饱
台式野食都好岩我同猪先生嘅口味 「好妈妈」性价比都属于高 已经帮到我地暂时一止去台瘾哈哈
其实见set lunch都几抵食 下次再尼「痴」过 巧吗?