2022-01-29
见有成半年冇食过寿司郎,今次特登10:30嚟到,点知都系要等一个钟先有得入座😂好彩附近有街可以行下hea住等~🍽食物除左次次都会嗌嘅赤虾同三文鱼腩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)见新春期间限定好吸引,忍唔住嗌左好多嚟试下~ 再拣啲出嚟做review🤣⋯⋯👍🏻北海道产特大帆立贝 $39真系好大粒,接近有半只手掌大,而且好鲜甜~👍🏻大切日本产油甘鱼腩 $17虽然冇大拖罗咁肥但佢嘅油分都丰富,同埋有阵鱼香味唔腥~👍🏻特大生松叶蟹脚 $27好大只蟹脚可以啖啖肉~ 蟹肉唔霉系新鲜嘅,仲有爽甜味👉🏻极上水煮松叶蟹 $27相比之下熟嘅蟹脚就失色啲,冇咁嫩滑之余觉得蟹肉有啲干,虽然都系鲜甜嘅👉🏻蟹肉忌廉可乐饼 $17上碟时热辣辣,但系同想像中嘅可乐饼有啲出入😂入面全部都系cream,好似将忌廉汤变成馅,就算得一个都食到好漏👉🏻浓厚蟹拌面 $32卖相好似好浓郁咁,但系捞匀之后就觉得有啲淡,唔系想像中咁浓。不过面质弹牙,唔会太淋👉🏻蟹肉茶碗蒸 $19有好多配料例如帆立贝、虾、冬菇仲有粒银杏😂啲蛋都好滑但系冇乜蛋香,同埋调味略咸👎🏻辣味蟹肉军舰 $12紫菜淋晒,调味就系将辣味三文鱼转左蟹肉,但系只辣味将蟹肉嘅鲜甜掩盖晒👎🏻大
🍽食物
⋯⋯
👍🏻北海道产特大帆立贝 $39
真系好大粒,接近有半只手掌大,而且好鲜甜~
👍🏻大切日本产油甘鱼腩 $17
虽然冇大拖罗咁肥但佢嘅油分都丰富,同埋有阵鱼香味唔腥~
👍🏻特大生松叶蟹脚 $27
好大只蟹脚可以啖啖肉~ 蟹肉唔霉系新鲜嘅,仲有爽甜味
👉🏻极上水煮松叶蟹 $27
👉🏻蟹肉忌廉可乐饼 $17
👉🏻浓厚蟹拌面 $32
👉🏻蟹肉茶碗蒸 $19
👎🏻辣味蟹肉军舰 $12
👎🏻大拖罗 $27
睇样已经觉得佢好多筋,食落去都真系成口筋😅明明呢件系佢哋嘅招牌,但我感觉佢好似愈嚟愈差咁🥲
✨卡达拉娜
唔洗我推介大家都知佢有几好味~食完寿司再食佢真系一个完美嘅句号(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
⛩环境
👍🏻坐卡位比吧枱阔落,放到成枱野都冇问题
👎🏻旺角店见到有虫仔飞嚟飞去,有啲影响观感
💁🏼♀️服务
👉🏻落单到攞野食全部都系自助形式,都冇咩服务😂
📝总评 6.5/10
其实寿司郎cp值都算几高,不过无论佢开几多间分店都好,条人龙都一定会好长😂想食真系要拣岩时候或者好有决心去食~下次可能等佢有新一轮期间限定先会食啦🤣
👛人均消费 ~$210(连加一服务费)
⏱60分钟