2021-08-17
平日lunch time去 唔算好多人 每个area都有唔同打卡位 好玩味vintage feel 仲有露天雅座😚Menu选择唔多 主打有一汁三菜便当🍱 同黑啤农夫包配沙律🥗 仲有日式轻食同甜品 饮品除佐啡最特别系调酒同虫二调制part😚 .▫烤芝士汉堡扒伴海苔肉松 $150用佐个木系托盘装住 好有日本feel~~ 主食有5款可以简 我就简佐汉堡扒😛 以猪牛鸡混成 食落更有肉汁 芝士融埋落去特别juicy🤤 酿佐洋葱落去所以好香口 仲有肉松可以一齐食 更加有口感😆本身个饭已经有落味素调味 店家好贴心地会提供三食既教学🙈 先倒一半铿鱼昆布汤落谷米饭度食~ 个汤清清地唔会太浓味 之后将渍物们同慢煮蛋拌入个饭度 再倒埋剩余既汤落去食😚 个饭多佐阵蛋香 捞匀晒好似食紧汤饭咁几清新 渍物们有:柚子莲藕片 芝麻酱牛蒡渍 姜丝青瓜渍 整得几好味几入口 特别系莲藕片好爽口~.▫伯爵茶麻糬传统pancake $85店员上碟既时候 话我地听班戟内有麻糬 可以建议切开一半 再同其他伴碟一齐食😚Pancake质感厚实 食落有淡淡伯爵茶 咬到麻糬好烟韧 好似系黑糖味(?) 仲有焦糖脆面同烧海盐芝士酱 时咸时甜咁
▫烤芝士汉堡扒伴海苔肉松 $150
▫伯爵茶麻糬传统pancake $85
Pancake质感厚实 食落有淡淡伯爵茶 咬到麻糬好烟韧 好似系黑糖味(?) 仲有焦糖脆面同烧海盐芝士酱 时咸时甜咁好有层次 仲有麦片脆脆增加口感😚
▫虫二酒酿桂花啡
店家洒佐桂花系泡沫面 先系饮到啡既酸味 继而系酒既苦涩味 桂花既花香味再淡淡散出黎 一齐饮又几夹 口感好清爽 有啲似手工啤咁好易入口😚
▫洛神花青柠紫梳打
成杯都紫色好igable😍 饮落青柠味较出 仲有柚子果肉碎 加埋梳打好fresh同清新 夏天饮就岩晒😛
总结
每个角落都有唔同打卡位 不过食物选择唔算多 如果想试下一汁三菜 体验下都唔错 啲渍物几好食 可以ff下去佐日本嘛🤭 pancake有麻糬都几特别同颇有层次感 另外个桂花啡都调得好唔错😚