荃湾多野食就街知巷闻架喇,但一汁多菜既方式点𩠌我就真系未听过,琴晚我朋友就带左我黎依度食,衬得闲就写番篇食评纪录一下先。见到咁多𩠌拣就忍唔住拣左3热+1冷既组合,我朋友都系,就一齐share食,份量都非常足够,而且仲送一碗汤添。饭拣左日本蛋+酱油同牛油+葱花+酱油各一,咩都试下。🔥3款热菜+1款冷菜 $98🔥安格斯牛栉瓜卷配自制洋葱苹果+$20总共有3旧,拣左5成熟,咬开睇系岩岩好无overcook到,系几软腍,而且牛质素都不错,牛味几突出,栉瓜份量唔算多但系都食到佢清新味道,爽口增加口感,至于酱汁方面就唔太食到苹果味道,反而洋葱味较突出,整体配合几好,好食🔥即制清酒味醂煮蚝+$20依款绝对系必点之选,佢既清酒味醂汁好入味,香甜得黎又唔会有酒精既「keng」味,最重要系佢既蚝好大粒得黎又好新鲜,而且份量都唔少,蚝+汁送饭一流,绝对系最惊喜之作。🔥秘制masala鸡masala酱系多种香料混合制成既酱汁,我都系第一次食,比我想像中好食咸咸地少少「杰身」类似咖哩既feel,除左鸡扒仲有少少栗米,依个配搭有d不解,最后我配百香果柚子柠檬汁咁食,哈哈🔥南瓜沙律配苹果青瓜坚果依款沙律几有诚意,南
🔥3款热菜+1款冷菜 $98
秘制masala鸡
🔥秘制masala鸡
南瓜沙律配苹果青瓜坚果
🔥南瓜沙律配苹果青瓜坚果
依款沙律几有诚意,南瓜味超浓,而且个质感都系较结实少少,配埋青瓜坚果既配料,好有咬口,好食
日式酱烧茄子
🔥日式酱烧茄子
茄子控表示依款日式酱烧茄子,茄子质感软嫩,调味得宜,不腻口,清淡中带点微甜,如果可以多几旧就好了。
🔥鹿儿岛吉列黑豚肉饼
同北海道牛肉薯饼比较我会较钟意食黑豚肉饼多d,因为成旧都系好重既豚肉味,好香,而且炸得外脆内软腍,口感丰富
北海道牛肉薯饼
🔥北海道牛肉薯饼
入面系偏向薯蓉既软绵绵感觉而唔系有薯仔粒,好重牛油味几好食,不过就唔太食到牛肉味,咬开薯饼都唔太见到有牛肉既踪影,有但唔多哈哈
沙律菜配百香果柚子柠檬汁
🔥沙律菜配百香果柚子柠檬汁
开头我frd话嗌依个我都想制止,因为感觉上较普通不过佢坚持话好食,于是最后依份沙律系最快清哂!因为佢个酱汁超好味劲开胃,酸酸地甜甜既柚子汁配沙律菜劲正,加埋栗米秒速食完
柠檬士多啤梨特饮、接骨木青柠特饮
🔥柠檬士多啤梨特饮
整体好清新既感觉,爽甜解渴,有趣既地方系佢杯口位有加左盐系上面,好似「尾」少少盐再饮,效果几有惊喜!
🔥接骨木青柠特饮
作为接骨木fans既我依杯绝对收哂货,接骨木花既香味同青柠十分之夹,唔会太甜得黎又饮到佢既花味同埋酸酸地既青柠味,不过要揽匀先好饮呀!

环境都好日式家庭既感觉,几岩文青黎打卡,不过位与位之间可能就相对窄少少,会听到隔离枱讲野咁。味道不错,尤其系要加20蚊果两款𩠌,真系必嗌之选,计埋特饮都系1百多d,我近排系中环食一个意粉都178未计加一,所以真系好抵食仲要有咁多𩠌。系绝对会再黎食既餐厅!!靓介绍呀bro!!
杂菌椰菜奶油汤
日本蛋酱油饭