2020-04-01 1998 浏览
位于海港城内的饭馆,是朋友介绍之必食食餐厅之一,衬著今晚同朋友出开尖沙咀,一于试一试,位置都算容易揾。门口有好大个饭馆招牌。由于疫症关系,平时朋友话呢间会坐满人,今日比较少人,只有5-6台客。我地4人坐左可以望到窗边位,见住个维港景食饭真系叹食物之余叹环境。一开始上左个胡椒猪肚汤,好饮,胡椒味足够,猪肚都好好食,下面有蜡烛热住碗汤可以慢慢细味都唔怕冻卤水鹅件并鹅肝 -鹅件好淋好入味,卤水味岩岩好,下面垫左豆腐,豆腐口感食落就比较老,仲有鹅肝系一大旧㗎,好食北海道带子炒介兰 - 一上菜时见到d带子超劲大粒介兰好爽口又入味, Good!黑毛猪肉饼 - 一望真系估唔到系咩,黑蚊蚊咁,一食又几过瘾,上面旧鱼加埋个肉饼食落又几夹㖞干炒和牛寸半河 - 个名奇奇怪怪咁,就叫左黎试下,原来系每条牛河都长半寸🤣系好粗身既河粉,和牛炒河,听落好富贵,食落劲滋味同埋炒得够火喉蚝仔粥 - 见到d蚝都溜口水🤤蚝算大粒又新鲜4个人除番开大约每人5百蚊左右,环境舒适,有好大个落地玻璃望到出面海景,食物有质素,用既都系贵价食材,最岩几个朋友一齐去食饭吹水庆祝

门口有好大个饭馆招牌。

北海道带子炒介兰 - 一上菜时见到d带子超劲大粒
介兰好爽口又入味, Good!

同埋炒得够火喉

蚝仔粥 - 见到d蚝都溜口水🤤蚝算大粒又新鲜