2015-07-01
大学死党L先生终于放红色炸弹, 我们一班friend都超级开心决定约埋出黎吹口水开心下, 酒楼一定系较好的选择因为地方较一般餐厅阔落, 而且倾几耐都吾会赶你走所以我们近近地去左稻香晚饭喇!!!7点左右去到, 入面都吾算多人, 接待员好快就有位比我们由于L先生一早讲左今餐佢请客, 所以食咩当然由老细发板啦因为岩岩有半围人, 吾驶烦决定叫左个半席的晚宴套餐乳猪其实, 送上黎的时候有D怪, 份量得半只, 但系乳猪头就全只上, 有少少吓亲的感觉, 讲番味道, 可能放左一阵先上菜, 所以乳猪只系微暖, 不过有可能系细猪加上火侯控制得宜, 食落时口感仍然爽脆, 里面亦肉嫩多汁, 另外, 师傅的刀功不错, 外皮不会切到连住一旧肥肉, 只是刚刚切到有一薄薄层的脂肪, 真系食多2件都吾会油腻贵妃鸡味道一般,鸡肉都算嫩滑, 可能鸡较细只份量偏少炸蚝卷都脆卜卜, 里面材料都好丰富, 有切碎左的杂菇, 蚝肉, 马蹄, 青芹, 可能配料多以清淡的蔬菜为主, 反而突出到蚝肉的鲜味, 同时中和左肥腻感鸡丝海皇翅个翅出乎意料, 我们一致认为比平时结婚饮的翅仲要足料, 虽然都知吾会比咩靓翅你食, 但D翅都有5蚊甘大块,
决定约埋出黎吹口水开心下, 酒楼一定系较好的选择
因为地方较一般餐厅阔落, 而且倾几耐都吾会赶你走
所以我们近近地去左稻香晚饭喇!!!
7点左右去到, 入面都吾算多人, 接待员好快就有位比我们
由于L先生一早讲左今餐佢请客, 所以食咩当然由老细发板啦
因为岩岩有半围人, 吾驶烦决定叫左个半席的晚宴套餐 乳猪
贵妃鸡
味道一般,鸡肉都算嫩滑, 可能鸡较细只份量偏少
炸蚝卷
鸡丝海皇翅
个翅出乎意料, 我们一致认为比平时结婚饮的翅仲要足料, 虽然都知吾会比咩靓翅你食, 但D翅都有5蚊甘大块, 绝对有诚意咬落鲜滑爽口, 加上汤底咸淡适中, 口感又吾会好杰, 最怕生粉水开到好似浆糊甘, 所以我饮左2大碗
清蒸大海斑
肉质肥美爽口, 葱蒜香味浓郁, 鱼汁鲜甜, 朋友用黎捞饭, 一流
XO酱花姿珊瑚
甜青豆吾会炒到又老又韧, 而花姿和珊瑚蚌都够大只而且惹味可口, 不过略微多油
玉环脯
入面无用瑶柱, 反而用左虾胶, 食落有D似食烧卖, 不过爽口弹牙, 而节瓜稔身清甜, 不错
瑶柱蛋白炒饭
卖相普通, 看似没什么颜色, 不过炒得够镬气够干身, 绝对不油腻, 饭味很香
杨枝甘露
淡淡既芒果香味, 芒果和柚子肉都十分清甜, 西米唔会太腍, 同松记口感差不多
套餐包左甘多个菜式, 份量足料, 还有甜品和半打罐装汽水, 价钱绝对合理
而且服务员当晚都跟得好足, 上菜, 换碟, 斟水都好快手
所以这餐晚饭整体都好令人满意