2017-02-17 218 浏览
上一次系呢到打左个龙虾汤底边炉, 一个亲民价钱任饮任食, 性价比相当高, "烚下烚下会会友"又想再黎食过, 衬天气仲冻冻地就一于去马系门口见到最新宣传推介牌及会员优惠, 有大热椰子鸡煲, 好吸引㖞.....................由于时间尚早, 唔算好多人开餐, 但食下食下就差唔多坐满全场, 劲! 好彩枱与枱之间唔算太迫, 冷气及抽风系统又做得唔错, 食得舒服!饮品系自己出去拎, 饮品种类唔算话太多, 但大路既都会有, 仲有乌龙茶及自家制既菊蜜呢度既火锅系一炉两食, 首先系食左鸡煲先, 辣度有得选择, 由大辣至唔辣都得, 我地选择微辣, 但食落都有D辣, 煲内配以大量洋䓤及芫茜香料, 味道非常惹味! 鸡件份量都多, 食落肉质几滑, 个浓浓酱汁配埋红薯粉, 索晒D酱汁, 真系一绝! 忍唔住再追加多一份红薯粉! 之后就可以转煲开始火锅时间, 食物配料选择都唔少, 有海鲜, 肉类, 丸类, 蔬菜粉面类汤底选择除左有全只龙虾外, 仲有花胶汤底, 今次就试花胶汤, 够晒滋补! 奶白色既汤底传来阵阵鲜味, 汤内有3-4块大花胶, 而唔系D花胶筒仔, 饮落味道好香花胶味, 有少少"痴咀"

鸡煲
汤底选择除左有全只龙虾外, 仲有花胶汤底, 今次就试花胶汤, 够晒滋补! 奶白色既汤底传来阵阵鲜味, 汤内有3-4块大花胶, 而唔系D花胶筒仔, 饮落味道好香花胶味, 有少少"痴咀", 心理作用下觉得饮完靓左..........哈哈!
花胶汤底
先由呢个海鲜拼盘开始, 食材包括: 澳洲蚬, 新鲜鲍鱼(呢2款只限叫一次, 其余可以任点), 虾, 鲩鱼片, 松叶蟹钳, 鱿鱼, 花枝片; 澳洲蚬同新鲜鲍鱼(上枱时仲系郁架!)好鲜味, 食得出系新鲜货, 虾都弹牙, 鱿鱼够口感, 几唔错!
海鲜拼盘
呢碟安格斯牛肉只免费供应一客, 再点收$48一碟, 薄薄一片, 烚10秒内就可食得, 几有肉味!
安格斯牛肉
而其他丸类及食物, 最惊喜系呢款龙虾沙律丸, 中间食到少少芥辣味, 味道几特别; 仲有呢度有水晶饱, 有紫薯及绿茶味道, 首次打边炉食呢D, 个外皮系咸味但咬入心系香甜紫薯, 感觉几得意!
当然要食返D蔬菜均衡一下营养, 有我喜欢既学斗, 可惜食落有少少沙粒, 希望下次唔会啦!
每位$288再加一就食到肚围又长大左, "烚下烚下会会友"表示满意!
鸡煲
花胶汤底