2023-06-12
尖沙咀上州一头和牛餐厅以日本A5和牛作为餐厅一大主打入口即熔嘅和牛配上糅合关东风及关西风嘅水煎锅一次过就可以享受三种唔同食法好似带你去左日本几间餐厅咁极上水煎锅将关东风同关西风糅合嘅水煎锅享受三种唔同食法正中心系铁板可以品赏传统烧肉铁板侧边嘅可以喺四款汤底拣两个可以当打边炉食法另一种就系水煎食法先将肉放入火锅 然后放上烧板再烧水煎嘅原理系用汤汁煮软肉质之后靠脂肪油份煎香肉嘅表面轻易做到带焦香仍柔软juicy烧肉 更好食店员会示范将肉浸入汤底中 之后放上去烤盘上烧仲细心叫我哋着咗围裙 以免油份溅出整污糟件衫水煎锅包括A5日本上州牛西冷、A5日本上州牛板腱、M7澳洲和牛外肩胛、美国牛小排、西班牙黑毛猪梅头片同鹿儿岛鸡扒和牛好多雪花而且肉香味非常浓郁最钟意入口即熔嘅A5日本上州牛西冷 想系咁食呀极上水煎锅除咗6品肉类仲配埋野菜拼盘同白饭 非常丰富冻荔枝西柚水果绿茶冻热情果菠萝水果乌龙茶水果茶可以自由拣选茶底有绿茶、红茶同乌龙茶每杯都加上新鲜水果 非常多唔同水果加埋一齐又好夹非常清新又解喝 好足料大家一定要试上州一头和牛地址 尖沙咀金巴利道35号金巴利中心地库1号舖电话号码 37515589营
入口即熔嘅和牛配上糅合关东风及关西风嘅水煎锅一
仲配埋野菜拼盘同白饭 非常丰富
冻荔枝西柚水果绿茶
冻热情果菠萝水果乌龙茶
水果茶可以自由拣选茶底
有绿茶、红茶同乌龙茶
每杯都加上新鲜水果 非常多唔同水果加埋一齐又好夹
非常清新又解喝 好足料
大家一定要试
上州一头和牛
地址 尖沙咀金巴利道35号金巴利中心地库1号舖
电话号码 37515589
营业时间 12:00 - 16:00 17:00 - 00:00
#和牛#香港和牛#烧肉#香港烧肉#香港打边炉#打边炉#尖沙咀美食#尖沙咀探店#美食#相机食先#日式烤肉店#香港生活#上州和牛烧肉店#香港美食攻略#旺角#香港探店#日料#香港打卡#香港餐厅#旺角探店#打卡#香港日式烤肉#香港#香港西餐#烤肉#hkfoodie#香港旺角美食#西餐厅#香港美食#探店#香港美食探店#香港料理