2023-06-24 24 浏览
今日去左一间简约西餐用汉堡做主食既餐厅食下佢地既主题汉堡同意粉!呢间系我食过甘多间最好味的一间!!点解甘讲?我完全食到餐厅厨师既心机饭!!每一道菜,都好令人回味!!今次我首先叫左个黑松露酱炸薯条,黑松露酱都系台主一手一脚制发,食出嚟既味道绝对用独特二个字黎形容!再加上佢带小小辣甜,好开胃之余仲食到上瘾!薯条仲要即叫即炸!脆香可口之后再叫左个单骨鸡翼,脆口香浓再配上特制既调味料粉!令鸡翼更加有层次味道!第一主角出场!猪颈肉撰扒件汉堡!呢个猪颈肉除左好大块“差唔多我有手掌甘大”👍之外佢食落仲好juicy!!所以肉汁全部渗透落肉同汉堡的每部分,配上蕃茄生菜再加上秘酱汉堡芝士酱好滑好香!之后再叫左个蒜片白酒香草汁大虾!呢个必点!大虾用虎虾制作!加上先煎后焗虾肉唔会煮过时加上虾肉充满弹性口感!白酒汁同蒜片能完全溶入虾肉!呢个真系一定要试好好食!除左呢间店好好食之外我仲觉得价格好性价比高,绝对平民价钱高级西餐质素!真系比个赞!会经常帮衬老板!观塘宜安街1-7号财利大厦地下F2号舖餐厅: 意堡 (牛头角)

之后再叫左个蒜片白酒香草汁大虾!呢个必点!

观塘宜安街1-7号财利大厦地下F2号舖
餐厅: 意堡 (牛头角)