2018-12-09
唔系朋友介绍都唔知呢度有个假日午市buffet,时间由12:00 至 4:30~~限时两个钟。价钱系$88! 系$88!!😱未食听到都觉得超抵,抱住无乜期望既心情,轻轻松松黎食个lunch~~~✨估唔到都几多一家大细黎食,未到圣诞已经充满圣诞气氛。✨除左几款特色饮品,几惊喜佢有好多唔同种类既茶包。试左款苹果红茶,味道几清香。平时真系好怕d 劲酸既果茶,但佢呢款完全无酸味,仲有淡淡既苹果香。佢个云石杯有d 烫金图案真系好靓xD 好想要~~~✨热盘大约有12款,大部份都好好食。最钟意呢个红酒烩牛脸𣍰肉,个牛炆得好腍,但食落又好有弹性,有d 似食紧牛筋既感觉,入面有d胶质。 个汁好好味,一定要捞白饭😍连d 甘笋仔都好腍入晒味。✨面类有两款:金菇牛肉炒乌冬劲入味,烟鸭胸蜜桃炒意粉都好好食。意粉炒得好干身同烟韧,鸭胸上面劲多黑椒几惹味。✨瑞士鸡翼同照烧鸡扒都好嫩滑,饱满多汁。✨泰式鱼饼辣辣地,好香香茅味,而且食落好弹牙,点埋泰式辣酱好食。✨仲有款黑松露忌廉焗鱼柳都好正,鱼柳同薯蓉都好滑,仲好香黑松露味。✨餐汤有杂菜汤同周打蚬汤,两款都唔错。仲有蒜蓉包同炸虾片送口。✨沙律吧,仲有西瓜,啫哩糖等等~
✨估唔到都几多一家大细黎食,未到圣诞已经充满圣诞气氛。
✨瑞士鸡翼同照烧鸡扒都好嫩滑,饱满多汁。
✨沙律吧,仲有西瓜,啫哩糖等等~~
✨甜品最钟意系椰汁西米糕,可惜出左一转未等到佢再出。
✨椰青糕同芒果椰奶糕都唔错,系大菜糕既口感,食落好爽口,椰味清香唔会太甜。
✨另外仲有爆谷,棉花糖机,同埋有卡通片播放,真系食正小朋友条水。埋单唔使一百蚊,性价比非常高👍🏻大胃王食多几旧牛都起番度~~😆我觉得d 熟食真系唔错,如果唔够仲可以加$30 要个主菜,不过我无加都已经饱到震。