2021-09-27
今日约左朋友系观塘收工之后食晚饭,其实平时都见到呢间,只系一直都未有机会黎试下,就衬今日呢个机会啦。晚市套餐有好多前菜同配菜跟埋,惹味嘅椒盐爆溪虾、 爽口好fresh嘅芥末秋葵、 开胃嘅渍物拼盘, 仲有时令水果,其实成个set好丰富。花胶胡椒猪肚鸡(星期1,3,5限定) 配时菜:卤肉青菜撞岩限定菜梗系要一试啦,花胶胡椒猪肚鸡好足料好丰富,鸡肉好嫩好滑,汤就比较浓烈重味少少,不过配左个白饭,好好送饭,最后好好食都饮哂啲汤。起司肉松蛋饼 超多芝士嘅蛋饼,影左阵相都拉到丝,加埋肉松,口感都好丰富,蛋味好香,即刻煎上枱后快D食,好好味而且唔好睇细细份,劲饱肚。咸蛋黄炸薯条呢个就唔洗多讲,一定好好食,因为呢样劲邪恶嘅野系唔会唔好食嘅。九层塔一口盐酥鸡球本身都唔太中意九层塔味道,不过鸡球食落外脆香口内嫩滑好汁,份量都唔错,小食多滋味。桂花甘香柚子铁观音桂花味好香好fresh,配上铁观音,好饮。鲜手工制芋圆奶茶奶茶底应该都系铁观音,配上大大粒自家制芋圆,好好饮。系写呢篇食评嘅时候,我已经二刷咗呢间餐厅!
花胶胡椒猪肚鸡
起司肉松蛋饼
咸蛋黄炸薯条
九层塔一口盐酥鸡球
桂花甘香柚子铁观音
桂花味好香好fresh,配上铁观音,好饮。
鲜手工制芋圆奶茶
奶茶底应该都系铁观音,配上大大粒自家制芋圆,好好饮。
系写呢篇食评嘅时候,我已经二刷咗呢间餐厅!