2019-05-29 269 浏览
平常我都钟意同屋企人来食丼丼屋,钟意佢唔太贵嘅日式料理,系钟意到最近屋企个间分店执左,我地都会搭车去另一间继续食嘅程度。连锁店来讲,每次来食佢都仲系Keep 到个味道同水准,我觉得好难得。今晚我地来到,叫左个咖哩炸猪排饭(单品)。咖哩汁分量够捞白饭,很好。炸猪排唔会太干,块炸皮唔会太厚,冇呃秤。唯独我地叫嘅只系单品,佢唔会有沙津之类嘅蔬菜做伴碟,食起来就有啲寡。另外仲叫左个唐扬鸡丼配温泉玉子(单品)。玉子好似jelly 咁好食,啲鸡都好大粒,有成6-7粒,正。个汁都好食,好开胃。可惜嘅位系,佢menu冇以前咁多款拣,甜品亦都转左,得返一细盒个啲雪糕同泡芙拣,个人觉得不太吸引,所以就冇落单试。最怀念嘅系佢地嘅石头窝牛肉饭,一大盘热辣辣咁送上台,依家只能系回忆中想念佢😭。

,啲鸡都好大粒,有成6-7粒,正。个汁都好食,好开胃。