2018-05-05 192 浏览
星期五晚约咗朋友喺呢边食饭,朋友钟意食酸酸辣辣,我就想食碗汤面,又想食口水鸡,上网揾一揾就拣咗呢度开饭。细细间铺头,好似家庭式经营,后生女好有礼貌,口音唔似香港人。餐牌都有好多选择,最后我哋决定一人拣一碗面,另外加左两款小食。鸡丝酸辣米线 - 拣咗小辣,汤底比较浓郁,酸味唔太重,唔系我想像中𠮶种酸辣,鸡肉嫩,冇雪藏嘅味道,个汤好易入口,饮饮下都饮咗半碗,米线好多,如果拟佢呢个米线嘅份量再多啲汤会更加好。酸辣粉 - 呢个真心好味,原本想拣中辣,后尾店员提我地中辣可能会太辣,所以我哋都系拣咗小辣,汤底香辣野果,好钟意𠮶浸酸味,配上木薯粉,肉碎花生辣椒,好好味,都系如果汤能够再多啲就更加好。口水鸡 - 我要赞一赞佢哋嘅鸡真系完全冇雪味,比起好多上海铺都做得更加出色,口水鸡嘅辣汁香,浓,嘢味,唔会太辣,亦都唔会过油,成碟鸡差唔多比我食晒。麻麻哋花甲 - 一啲都唔会麻麻哋!虽然唔系我心目中大大只嘅花甲肉,但系食得出好新鲜,麻辣麻油好香好醒胃,加埋少少芫荽葱令到成个小食好香口。我哋冇叫野饮,店员会自己主动帮我地加茶,值得加分!下次谂住试吓佢哋个水煮牛!

我哋冇叫野饮,店员会自己主动帮我地加茶,值得加分!

下次谂住试吓佢哋个水煮牛!