2025-02-10 0 浏览
今天跟我姐和姐一个朋友去佐敦太平馆吃饭,先叫了一碟摩啰鸡,一碟瑞士炒牛河,摩啰鸡先到,我姐发觉碟饭汁很少,我姐之前常吃,所以发觉有所不同,所以叫侍仔说可否打点汁,对方回答是这样的,不可以加汁,我说碟饭跟本睇唔到有任何汁,侍仔回答如果你一定要加,咁就加钱,我说有冇搞错,以前食都不是这样,最后侍仔收回入厨房,再出黎时碟饭已加合理汁量,本以为事到这样就算数,怎知到瑞士炒河上枱,炒河变汤河(见图),瑞士汁有半碟咁多,分明系厨房报复,因为之前碟饭话汁少,所以现在就加半碟瑞士汁,我马上大吵大闹,咁既收费,咁既服务,咁既食物质素???跟本就甜到食唔落口。可能见我这样吵,最后同意换过碟干 炒牛河,老实讲虽然正常,但味道不觉特别好食,埋单300几蚊,两碟没叫任何饮品,还要受气,以后请都咪叫我再去,超级差评