2020-01-21
从来都无谂过要写负评俾任何一间餐厅,但估唔到呢间餐厅,令我引唔住要俾好多个嬲😡😡佢地。原本谂住食个开心团年饭,结果,一肚子气收场。话说我哋book了晚上七点半枱。我哋先头部队准时到场。到柜台报到时,先系柜台阿姐话’唔关佢事’,再揾个疑似老细的物体帮我哋处理。坐低咗十五分钟,无人理会我哋,亦无人问我哋要咩茶水。几经辛苦,终于叫到茶水。然后八点钟齐人落单,揾侍应A点了八个𩠌菜。等到八点廿五分,一个𩠌都无到过,但隔离枱迟过我地到,都已经食到七七八八咁滞,我哋依然乜都未有得食,亦无人应酬我哋。揾返侍应A追单,佢𠲖𠲖哦哦几句,又走开咗。隔了五分钟,再揾返侍应A,追问佢有无落单,佢支吾以对后,又连人带单走开咗。我哋愈谂愈唔对路,无理由等咗大半个钟,都一个𩠌菜都无到,怀疑个侍应A落错晒成张单俾第二张枱,连路过的上菜阿姐都识讲,话梗系落错单。响呢个时候,上菜阿姐同我哋讲‘羊腩煲无晒’,我哋叫佢俾落单纸我哋望,见落单时间系.8:35’!再隔多几分钟,又有人再同我哋讲,烧鹅卖晒🙄我哋又揾返侍应A问,究竟几时落单。佢一句‘唔关我事,我放低左张单俾柜台’,跟住一副’唔关佢事‘咁走左😳🙄我哋揾疑似老细追问,疑似
原本谂住食个开心团年饭,结果,一肚子气收场。
再隔多几分钟,又有人再同我哋讲,烧鹅卖晒🙄
我哋揾疑似老细追问,疑似老细又唔知讲左乜,入左厨房就再无出过来了。
呢个时候,疑似经理拎住条蒸鱼出现,我哋揾佢讲返成件事,呢个经理都系一副事不关己模样🙄🙄
成个过程,我哋一句抱歉说话都无听到,只系见到一个推一个,连我身旁一个小学三年级的小朋友都识讲,’点解佢地一句唔好意思都唔会讲‘🙄🙄🙄
最后我哋乜都无食到,只食了空气咁怒气匆匆加一肚子气离开。
我哋明白,呢d大时大节,忙碌有甩漏是难以避免的。我哋可以接受佢哋落漏单,但我哋绝对接受不了佢哋完全没有意图’补镬‘,连讲句‘唔好意思’都费时,仲要一个推一个卸膊到无朋友的态度。
就算呢间野几咁好食都好,我哋都永远不会再光顾,更何况我哋乜都无食过落肚😡😡😡😡😡