2014-06-15 855 浏览
之前食过几次,味道都几好,只系楼面无一个熟手,一睇就知全部新手,都无所谓嘅,系慢啲,讲多几次,问题不大,今晚同外地嚟嘅"几"家大细朋友玩咗一日,念住近近地去呢道食,我地一行15个大人,5个手抱BB,知道𠮶道细,一早打去订位, 为免成十几人系门口等,为表诚意,仲揾人预早20分钟到,人齐前5分钟,知佢地新手,所以写咗张十几样𩠌嘅纸仔俾楼面,叫楼面入单,念住人齐唔洗等好耐都有得食,坐位安排大枱12个大人(都迫)细枱3个大人要同其他食客搭枱,咁细枱唯有落几样𩠌啦,过程当中几个小问题唔讲喇,最激气系重点-->叫咗两条烧鱼,上咗一条,同佢讲两条,佢话得一条,都无所谓,念住都食咗7成嘢,无就是但啦,唔够十秒,又话我地系落咗两条,就嚟烧好,差唔多出,ok唔洗等就嚟啦,隔多5分钟又想上多条(无错系一共三条),我地咪话到咗喇,跟住楼面就话我地叫咗3条,大枱两条,细枱1条,讲咗几句,佢都话我地系落3条,叫佢攞返先前写俾佢张纸仔,佢话大耐无咗,厉害,最劲系佢地完全无念过自己出错,一定要我地俾钱,由于唔想系朋友面前失礼,唯有硬啃条鱼钱,唔系一定理论到底,当初2条变1条,又变返2条,最后出现3条,楼面都唔会觉得可能搞乱出错,焗个客俾,今餐食咗$2064。
一条烧鱼值几钱,咁咪搞到无下次,做生意都唔识做!
2014-06-07