2022-11-14
今日(14/11/2022)来红楼饮早茶,十点坐下,侍应话用手机落单,十点零七分落单,点了六个点心。后见邻枱有点心纸,再问侍应攞,原来点心纸有$9.8安虾咸水角,但手机落单系无。强烈建议,用点心纸落单好快来了叉烧肠及Q版白免拌菲林卷,叉烧肠都可以,但Q版白兔拌菲林卷,菲林卷换了芒果糯米糍,点心放下,即问送餐姐姐,回覆是改了好耐,但未改点心纸,咁算啦,白兔仔样子可爱,是芒果奶冻来,好味,芒果糯米糍唔太甜,都好食。食咗2个点心后,一直都无点心嚟,到十点八加单时问部长,部长话要蒸,叫我哋耐心等候,十点十,加单点心蟹籽烧卖皇及安虾咸水角都来,再催部长,都系要等。十点五十五分,除腊味糥米饭外,其他点心都来。红楼虾饺皇 ,麻麻地,皮无咬口,馅料松,山竹牛肉球及潮州粉果就几好。十点五十八分,部长话腊味糯米饭就来,故先去埋单,因十一点后茶钱要$12,坐收银枱的经理话十一点九前系$9,点解又同点心纸唔一样?腊味糯米饭十一点二来,赶时间,急急食咗就去埋单。
强烈建议,用点心纸落单
十点五十五分,除腊味糥米饭外,其他点心都来。
腊味糯米饭十一点二来,赶时间,急急食咗就去埋单。