2024-01-16
讲到食,香港人梗系唔会手软。今次我来到一间热门到爆嘅寿喜烧餐厅,个名叫「すき焼 森」,预约抢到位,好似揾到宝一样。入到餐厅,装潢简洁得黎又不失风格,重点系梗系食物啦!开场先来咗个前菜小食,好嗲嘅感觉,味道得意得意。跟住上嘅茶碗蒸细细嚿但系滋味十足,饮品就余韵无穷,当然,佢哋既主角—寿喜烧肉先系正菜嚟!啲肉好正呀,A4和牛定系要嚟几块先够哂味,软滑溜溜,涮𠮶下梗系鲜味满溢,搅起哩啲已经掂过瘾!呢度既肉食选择好丰富,任你拣,煮到啱啱好,加入啲蔬菜同啲神秘既秘制酱汁,个味索爆炸💥。我尤其钟意个洋葱,吸满咗啲酱汁,甜到入心入肺。而家讲起个滑蛋牛肉饭,个饭嘅香滑同肉嘅嫩滑完美结合,食完个饭,啲牛汁啲蛋汁全都收皮入口,简直幸福到晕。终于讲到甜品,就系九份热,层次分明,完美咁总结咗成顿饭,真系食饱食餐,完美!系咁,呢度食物质素、服务、环境都系顶级,你话唔抵食?𓏸立刻抢位!📅👍🏼