2018-09-15
琴日收工突然想打边炉,上黎开饭见到大围新开左一间吖友酒栈既台式火锅,见佢d相好似几吸引咁就黎试下。佢既地点系火车站附近,都尚算方便,过到去个边见佢店面细细咁,好似得几张台,不过坐起上黎一d都唔迫,每张台既间隔都好阔落,唔会坐得好辛苦。跟住店员就俾左张点菜纸我啦,上面有几款唔同汤底,最后我就点左个醉鸡锅,响铃,饺子拼盘,水莲菜,牛魔王拼盘,桶蚝,车打芝心丸同贡丸佢个汤底,味道好浓,就连食饱后饮一碗,都依然系有本身既药材汤底味佢既响铃系台式浜山炸大豆皮,同系香港成日见到既响铃个样好唔同饺子拼盘入面有4款唔同既饺子同云吞,每一款都好好食,水莲菜就可能比较老,食落一般至于佢个牛魔王拼盘就系系6款唔同既牛肉中间随便放5款,不过佢每一款牛都一般,无一样特别,有机会再食呢间都未必会再叫佢个桶蚝就好鲜甜好多汁总括黎讲,佢除左牛之外既野都值得一试琴日因为星期五既关系,系facebook 打卡仲有85折既优惠,埋单591蚊2个人,正常价钱咁噜
饺子拼盘入面有4款唔同既饺子同云吞,每一款都好好食,
水莲菜就可能比较老,食落一般
佢个桶蚝就好鲜甜好多汁
总括黎讲,佢除左牛之外既野都值得一试