2021-10-17 591 浏览
以前去台湾旅行嘅时候已经想试吓度小月 但最后冇去到 依家喺香港有几间分店 就去咗铜锣湾time square试吓🤣 夜晚嚟到都唔太多人 等咗5分钟左右就可以入座 店内环境都算大 有唔少嘅座位🙌🏻/ 盐酥鸡 🌟$68🌟送嚟既时候啱啱炸起 食落好脆同热辣辣🔥 不过啲粉比较厚 而鸡都系比较碎同细件 但整体都几香口 椒盐粉亦令到味到更加突出👍🏻/ 樱花虾炒饭 🌟$88🌟炒得几干身 粒粒分明 除咗樱花虾之外 亦有碎蛋同椒粒 口感都几丰富🤓/ 珍珠奶茶 🌟$38🌟味道好一般 亦都偏甜😩 咁嘅价钱有啲贵 不过珍珠都Q弹 几有咬口~/ 香槟巨蜂乳酸加椰果 🌟$38🌟朋友嗌左呢杯 攞嚟试咗几啖觉得超甜 记得一定要嗌少甜😩🔻之前听人讲度小月好食 但试完后觉得整体所有野食都好一般 而且份量都比较少😐 唔知台湾既系咪咁 但香港既度小月我就唔特别推介喇~

/ 盐酥鸡 🌟$68🌟

/ 樱花虾炒饭 🌟$88🌟