2020-06-14
今日去咗旺角行街到晚上揾嘢食,记得有间成日都经过但未试过食晚饭,今晚就特登试下呢间餐厅。坐低咗睇餐牌见有两个瑞士餐及几个咖哩餐,咁就叫咗个瑞士猪扒煎蛋饭要 $45,个分量都算足,但呢个餐唔包嘢饮,要加多 $13 先有杯冻嘢饮,成个套餐要 $58. 如果有跟个汤或饮品半价都好 d, 可能佢哋仲系用做游客嘅价钱,讲返碟嘢就普通炸咗嘅猪扒,畀个话系瑞士汁,但感觉似普通甜酱油多,猪扒肉质就软,食落都 ok, 其他就无咩特别或惊喜,有样觉得唔好系佢哋d 侍应,食完嘢就一阵过来陆陆续续系咁收走 d 嘢,唔知系佢哋无嘢做吖定系想赶你快 d 走,但餐厅仲有好多位无人坐,我知有 d 餐厅好钟意做呢 d 小动作,但已我来讲呢 d 餐厅食过一次后都唔会再帮衬, 所以我都系试过一次就够喇。