2018-09-05 77 浏览
今日休息~约左朋友到元朗食饭~早左小小就自己行下街先~行到附近囗渴想饮下野~有夏茶,对面就良辰吉时~夏茶排左几个人,就过对面咁岩冇人既良辰吉时~开左咁耐经过几次都大排长龙,FB上好多朋友都排队买,今次竟然冇人,就去买杯我好挂住台湾既黑糖鲜奶~啵爆黑糖厚鲜奶,等左不用5分钟~拎个时店员亦讲解先用饮管搅拌黑糖先饮~饮左一啖~不太甜,有鲜奶味~但黑糖味不特出,珍珠比较多,亦比较烟韧~一路行一路饮,行到千色店一楼已饮哂,净左 D珍珠~感觉上同普通珍珠鲜奶没分别!价钱有 D贵……整体黎讲我比较喜欢老虎头,黑糖味浓带甜少少,配细珍珠一流~价钱应该差不多挂~因为上个月系台湾饮~

2018-09-04