2017-09-11 14344 浏览
系网上团购左 book左今日lunch食放题 时间由12点开始3点完结 今日前都有上网睇下相 真系觉得好吸引 所有就有期望喇 餐单上有好多种类 但令我无奈的是 都有几多野系无货嘅 例如 羊架 鲭鱼 辣酒煮螺 等等.......真系唔多高兴啰😑😕刺身类 有好多款式 例如:: 希灵鱼 鲜鲍片 甜虾 三文鱼 带子 吞拿鱼 北寄贝 油甘鱼等 卖相不错 但味道真系一般 绝不称上好好食 全部都系正常味道 希灵鱼几爽口👍🏽👍🏽三文鱼 带子 甜虾 较令我失望 首先讲下三文鱼 味觉质感普通 但不是厚切而且不够肥美 带子都可以的 但不够鲜甜 甜虾真系好细只但都系新鲜嘅 重点 刺身上枱嘅数目同我order嘅系唔一样 除左无奈 我都唔知有咩好讲了 刺身方面 我通常都会encore 但今次真系无..........天妇罗真系即叫即炸嘅 上枱时仲系好热辣辣出烟嘅😅😅有蕃薯 南瓜 虾 冬菇 小妹认为南瓜天妇罗最好味 南瓜好新鲜好甜 encore左两次 正👍🏽👍🏽寿司方面 除左以上四旧 我仲点了花之恋 牡丹虾寿司 但哩两款完全系无上枱 系miss左啰😑😐味道方面真系不过不失 左口鱼烧得几好 不过如果烧耐少少 入口即溶
刺身类
天妇罗
寿司类
寿司方面 除左以上四旧 我仲点了花之恋 牡丹虾寿司 但哩两款完全系无上枱 系miss左啰😑😐味道方面真系不过不失 左口鱼烧得几好 不过如果烧耐少少 入口即溶的口感会更明显😉☺️寿司饭粒正常 䁔䁔地 okay la
海胆寿司
海胆寿司 卖相系几好睇架😍😍不过略嫌海胆份量分布得不够平均 都算系新鲜架 不过味道可以再浓一点 紫菜好脆 份量不大 好快食哂六粒了 整体都可以的
烧物类
烧菠萝
烧物类 其实都算系烧得几好的 火喉控制得几好 小妹我最喜欢烧菠萝🍍同埋鸡软骨串 都encore了两次👍🏽😍烧菠萝🍍好甜呀 劲juicy 大家真系要trytry 鸡软骨串都烧得几好 不过如果加点调味料会更好 但而家都不错👍🏽👍🏽
炸物类
炸物类 有芋心丸  榴连炸弹  芝麻鸡翼 味觉都系不过不失 小妹我认为芋心丸的味道很淡 芋蓉的份量不够重 所以系有失望嘅 芝麻鸡翼炸得几好 肉质都很滑 不错喔😋😋
蒜蓉牛肉粒
图为厚切烧牛舌 蒜蓉牛肉粒😍😋以上两款我都觉得大家可以试下 又真系不错嘅 牛舌肉质几腍 但无味道😅😅如果加返啲调味料真系会好好多嘅 至于蒜蓉牛肉粒 烧得几好 肉质都系好腍架 仲有蒜粒 所以食落都几香 推介

甜品方面我无食到 甜品纸上的雪糕类完全无得哂 真系令我好失望😩😫得返杯装雀巢类......😣😖以为有得食蕉糖布甸 但在进餐时店员又同我地讲话无 真系令到我嬲嬲地😠😠点解想食嘅都无哂货👎🏽👎🏽

总结返 味道就真系麻麻地 唔系话好特别好好食啰 同埋又话无哩样无个样 真系令人觉得不快 我谂嚟左哩次就算.....
2017-09-11
午餐