2010-06-04
本来想去另下间食饭既, 不过临入戏院睇戏前, 见到HIPOT已经好多人系度等位~ 我同个朋友原来同时都未黎过呢间打边炉, 又见到9点后大部份有6折, 就心郁郁~到睇完戏黎到, 发觉仲系好多人, 才来想缩沙, 但我朋友去拎飞个阵, 原来下一张桌就系我地, 哈哈, 咁天意如此, 我必定遵从~好快就入左去, 环境好光, 好干净, 冇平时酒楼既嘈吵~ 一坐低有开始睇下有咩拣, 先拣左个类似至抵套餐~~ 有两个汤底(沙嗲+猪骨)+海鲜拼盘~~再黎拣左两碟美国肥牛, 鱼皮饺拼虾丸抵食推介度拣埋象拔蚌拼花枝片, 芝心丸拼海胆丸再每人加$12任饮,&任食甜品一阵个两个汤底+海鲜拼盘到喇~~ 两个细细既一人锅, 唔会好似酒楼或屋企咁大个锅, 唔会成日同我蒸面~~ 放哂D野入锅就去拎饮品, D饮品除左有汽水机&水外, 仲有草莓石榴汁, 柠檬茶, 西洋菜蜜, 雪梨蜜, 菠萝沙冰~~ 试左草莓石榴汁, 菠萝沙冰& 雪梨蜜草莓石榴汁: 新鲜, 唔会好甜好漏, 好清新, 我第一次试咋菠萝沙冰: 太多冰, 菠萝味淡雪梨蜜: 过甜过多阵, 所有order到齐沙嗲汤底: 沙嗲唔浓猪骨汤底: 一般海鲜拼盘: 青口, 带
好快就入左去, 环境好光, 好干净, 冇平时酒楼既嘈吵~
再黎拣左两碟美国肥牛, 鱼皮饺拼虾丸
抵食推介度拣埋象拔蚌拼花枝片, 芝心丸拼海胆丸
再每人加$12任饮,&任食甜品
菠萝沙冰: 太多冰, 菠萝味淡
雪梨蜜: 过甜
过多阵, 所有order到齐
沙嗲汤底: 沙嗲唔浓
猪骨汤底: 一般
海鲜拼盘: 青口, 带子, 虾, 海胆丸, 粉丝, 白菜
虾好瘦,味道好一般, 青口同带子都一般
肥牛: 爆多脂肪, 份量少, 味道一般
鱼皮饺拼虾丸: 每款四粒, 一般~
象拔蚌拼花枝片: 两款都几爽口, 几好
芝心丸拼海胆丸: 最钟意食芝心丸流心既感觉~~ 海胆丸好似食唔太出海胆, 反而食到蟹料, 而且原来我地个海鲜拼盘都有
两个人呢个份量饱哂, 以后就去试佢既甜品, 只有两款: 芝麻糊&杏仁茶
芝麻糊: 好稀, 不过味几浓
杏仁茶: 都系几浓味~~
服务唔错, 周围都好多服务员帮手, 系埋单个度比较混乱, 平时酒楼有去柜面或直接等服务员过黎俾invoice我, 呢间系行出去俾, 本来排得好地地一条直线, 但冇耐就一片混乱, 四面都有人拎住张单话要埋单, 个cashier又得一个, 咁多人排队都冇时间睇究竟边个排队先, 仲要有个阿姐突然冲出黎话要拍车券就帮佢埋单先.... 到我地埋单睇到张单先知原来系稻香既, 咁大集团都冇一个妥善安排,又冇人出黎帮忙,呢样好需要正视及改善.....
埋左张单都要250, 已经六折左既话, 一d都唔觉得抵啰...