2020-03-27 329 浏览
今日行街经过旺中,见到间隐世台湾牛肉面,平时唔觉眼原来系地库最入,入去要消毒双手先,不过就冇量体温呢个就争啲,之后就有侍应带位安排入座,坐低之后就开始拣嘢食 我就拣咗红烧牛肉面,初头谂住系食完先比钱,原来系要出去收银比咗钱先有嘢食,呢一点我好唔习惯,之后问返收银姐姐原来台湾系咁嘅程序, 佢哋想还原返台湾嘅风格,收银姐姐几有一礼貌但系初头讲嘢口音唔正,以为系强国人,问完先知原来真系台湾人喺台南𠮶边, 呢间公司都几台湾feel竟然有个台湾人坐阵,估唔到今日食野有惊喜!帮衬完赞好FB就送酒精消毒液 ,而家香港防疫物资短缺底下做呢个动作,我觉得非常贴心!👍🏻👍🏻👍🏻嘢食方面不过不失啦,又不算太好食也不算太难食, 份量还可以啦,lunch黎讲都算大碗。
牛肉面

2020-03-06