2020-06-29 3716 浏览
食唔到Hotel Icon榴梿下午茶,见到都会海逸有就试下,上网eshop预付有7折,折左$250一个人,但都唔值😐睇个靓景补偿番一开始当然系试左主角榴梿甜品先榴梿蛋糕👌🏻最多人排队拎,排第4都好彩分到一件,因为前面个大叔一切就切左大半个蛋糕🙊表面榴梿肉嘅味唔太浓,反而忌廉嘅斑兰味重,蛋糕都松软,整体不过不失,留意refill几次,后面雪柜无就唔会再出榴梿酥😁我觉得系相对好食,酥皮保持到脆身,上面榴梿蓉都好重手,味道够浓,有encore.榴梿芝士挞👌🏻曲奇饼边一定无死,入面系流心榴梿馅都可以.榴梿流心布甸 / 榴梿天便蛋糕😥两款都系完全食唔出榴梿味,得个甜字.榴梿班戟😋即叫即整,可以自己拣加咩馅料,啖啖榴梿蓉,味道够浓郁.梳乎厘🤯话系招牌,但完全唔达标,额外加嘅榴梿汁都好麻麻,又系得个甜字.其余熟食甜品一般,除左个有几款比较好🍗泰式烤鸡,鸡肉嫩滑,仲配埋泰式酱汁🍤天妇罗新鲜,粉浆够薄,食多几件都得🍦Häagen-Dazs雪糕,有新味哈密瓜🍈

一开始当然系试左主角榴梿甜品
立体榴梿蛋糕

榴梿蛋糕👌🏻
榴梿甜品
榴梿酥😁
榴梿芝士挞👌🏻
曲奇饼边一定无死,入面系流心榴梿馅都可以
榴梿流心布甸 / 榴梿天便蛋糕😥
两款都系完全食唔出榴梿味,得个甜字
榴梿班戟😋
即叫即整,可以自己拣加咩馅料,啖啖榴梿蓉,味道够浓郁
梳乎厘🤯
其余熟食甜品一般,除左个有几款比较好
🍗泰式烤鸡,鸡肉嫩滑,仲配埋泰式酱汁
🍤天妇罗新鲜,粉浆够薄,食多几件都得
🍦Häagen-Dazs雪糕,有新味哈密瓜🍈

2020-06-28