2021-07-21 209 浏览
话说约咗朋友去锦田红砖屋嘅市集,行完之后就去附近揾嘢食,直接就入咗去呢间泰式嘅餐厅试吓,佢既价位唔算贵,但门口有啲隐闭,你需要推门入去先会见到间餐厅既全相。喇沙汤河粉配海鲜 $60 呢个喇沙汤嘅颜色有啲似咖喱😂虽然汤底食落口唔难饮既,但唔咪一个合格嘅喇沙汤。首先佢喇沙嘅味道唔算好浓郁,而且冇椰香。另外佢加咗一啲已经切开咗既蟹柳,但睇色水就知啲蟹柳质量好一般。入面仲有几只虾同青口,海鲜嘅质量真系唔可以系新鲜同好食,但求放得入口就算啦😂😂泰式奶茶 跟餐 +$2泰式奶茶一路俾我既印象系茶味会比较香浓,呢杯入口有阵淡淡可可味,有茶味但我觉得可以更浓。整体来讲唔差嘅,但未去到我会觉得系必嗌嘅一个水平冬阴功汤配鸡翼 $56朋友叫咗呢一个冬阴功汤配鸡翼餐,佢认为呢个鸡翼比好多舖头佢做得系好食,而冬阴功汤都系属于正常嘅水准,但未至于令人觉得值得推介总结:我认为呢一间餐厅属于一般嘅茶餐厅水平,你话好食又未去到😂但系又唔会令你食唔落口嘅😂😂比上不足比下有余,唔值得特登走去食

喇沙汤河粉配海鲜 $60
泰式奶茶