2007-04-01 16 浏览
刚过去的星期五晚,系同事0既last day,佢提议去呢间度食,话都多人帮衬;我都听闻过下!我地唔系坐正舖,而系隔几个舖位0既地方!我地唔系坐正门口都算好彩,因为果只趟门拉黎拉去好嘈!另外隔离台当左系酒吧,劈哂酒咁!点菜:黄金蚝;避风塘炒虾;西兰花炒花技片;肉碎四季豆;龙虾饭;"鬼马";后补有椒盐白饭鱼;黑椒牛肉粒!黄金蚝都好大只,都炸得几好味!至于其他几味就普通啰,当然梗好味过平时d碟头饭啦!至于听到同事点"鬼马",想知有几鬼马,系咩黎?!原来餐牌已经写住系:"黑芝麻沙律酱油炸鬼酿鱼肉"试过之后就觉得哗众取宠居多!因为口感似"炸两"配沙律酱,味道就只系食到沙律酱啰!龙虾饭都ok,佢系有几只龙虾仔连埋饭0向荷叶上面蒸,d饭吸收左龙虾仔d精华,都几好味!之后两个𩠌叫做好彩唔系好迟黎,因为上菜个阿姐答客人话果台个白饭鱼等左成个钟,心谂都会似网上评价咁上菜慢啦!最搞野系个阿姐自己同人讲话呢度煮野系好耐啰!我地都由7点半食到10点左右,台台都走完又有人坐返,证明佢都有一定捧场客!同事们都有饮返7,8支啤酒,最后埋单$1020!Last day之同事e请客,借此祝佢0向新环境开开心心,工作顺利!