2020-01-06
王子神谷 #尖沙咀成间餐厅嘅装修外型都好似系日本嚟咁,但其实佢系台湾过江龙嚟嘅疏乎厘,位于美丽华对出嘅一间小店,冇堂食嘅座位,但系附近都有啲楼梯位可以坐。当你夜晚九点几左右去到,即叫即整,等咗10分钟左右就有。焦糖脆脆脆皮浓厚北海道牛乳软雪糕 $90有两大块疏乎厘,上面铺满忌廉、以前美心天使蛋糕𠮶啲焦糖脆脆同埋干果,配上淋有焦糖酱嘅牛乳软雪糕,外型唔错,味道都可以,但系口感就一般,空气感唔够重,较紥实,又偏湿,有少少塔塔地黏黏地嘅感觉。最好食嘅反而系雪糕,几香牛乳味配上焦糖酱、腰果、杏仁令到成个味道甜得来仲有少少nuts嘅香。整体来讲中中挺挺,唔系一间会想再食嘅疏乎厘,亦唔特别推介。另外佢哋而家期间限定日本福冈田甜王士多啤梨味软雪糕配疏乎厘$95,见到真系有几旧士多啤梨,但都系普通原味嘅疏乎厘,值唔值得试就见仁见智。味道: 3/5性价比: 3/5
焦糖脆脆脆皮浓厚北海道牛乳软雪糕 $90
味道: 3/5