最近令全港欢腾、热烈庆祝嘅开心事莫过于「世一」🥇微笑女神剑击女选手江旻憓系2024巴黎奥运为香港代表队🇭🇰夺得巴黎奥运嘅首面金牌🏅。甘值得开心,我都凑下热闹一齐庆祝港队系奥运获得佳绩,集气继续旗开得胜!🎉🎉🎉谂咗一阵就谂到有咩一蚊嘅去配合「世一」呢一个主题,记得之前去食过阿翁火锅馆无限时嘅任饮任食海鲜火锅,但未试过小菜,又记得之前经过商场见到有个一蚊小菜嘅promotion 就被吸引了,今次终于可以试下佢。同一间餐厅入面佢分咗两个corner,一边系食小菜一边系任食海鲜火锅。好彩我哋好早去到,店员好好安排咗卡位畀我哋,等我哋可以舒舒服服咁食。📌极品BB猪🐷🐷以一蚊就可以3️⃣选1️⃣加购「极品BB猪🐖」、「至尊烧鹅🪿」或「海南文昌鸡🐓」,酒楼上面贴住所有烧味均为每日即场新鲜烧制,本身都半信半疑,点知叫咗呢一个极品BB猪🐖🐖之后 ,喺酒楼可以睇住师傅由头到尾点样烧只BB猪🐖🐖,熊熊烈火嘅出品果然系热辣辣脆卜卜,乳猪皮脆不腻口,肉酥香嫩滑!估唔到真系竟然只需☝🏻蚊!无花无假,净系呢一碟都值回票价😆😆😆📌竹笙海王龙趸羹睇完海鲜展览之后,好想食龙趸但系又唔想𦧲骨,于是就叫咗呢一个龙趸羹。我地觉得自己食

📌极品BB猪🐷🐷

📌竹笙海王龙趸羹
睇完海鲜展览之后,好想食龙趸但系又唔想𦧲骨,于是就叫咗呢一个龙趸羹。我地觉得自己食咗成条龙趸,劲方便,完全冇鱼骨,大人小朋友都实钟意,加埋醋更能够提升鲜味,好好饮呀。我谂份量够4人食,超级足料,而且店员会系客人面见分好一碗碗,好细心。食完即刻靓咗又白咗🤭🤭🤭

📌南乳温公斋煲
一大煲满满嘅,一开盖就传来阵阵嘅南乳香味,有冬菇、蘑菇、鸡髀菇、支竹、粉丝、豆腐卜、茄子、白菜...一啲都唔惹少,钟意食斋嘅朋友,一定要叫。

📌鸳鸯炒饭
一上枱个碟夸张到哗咗一声,起码4人份量,炒饭粒粒分明仲好有蛋香。鸳鸯炒饭系港式炒饭🇭🇰,系以中式材料同烹调方法,配以西式嘅酱汁制成,具有香港中西文化crossover嘅特色。「鸳鸯」具有一双一对嘅含义,白色𠮶边系白汁捞弹嫩嘅虾仁同爽甜嘅菜心mix 红𠮶边系鲜甜嘅茄汁捞滑嫩鸡柳,两边全都要,实在系味觉大满足呀!

📌芒果布甸
仲有甜品作完美嘅句号,识食一定要加花奶🥰

👍🏻仲要大赞呢度啲店员超有水准,服务适时同到位,唔单止会推介当日靓𩠌,仲会自动自觉加水🥤冲茶🍵,一眼👁️关七。见到朋友想出酒楼去洗手间,店员都好似先知咁指引咗洗手间嘅路线👣同位置🫴🏻,等佢唔使周围揾,完全了解客人需要,令客人感到窝心又暖心❤️‍🔥。

🎂记得平时睇d生日优惠都有阿翁火锅馆,就用寿星惠顾晚市任饮任食海鲜火锅即可享免费/半价优惠🍽️!等我睇下嚟紧有边个朋友生日先,唔知道时仲有冇呢~

📍半岛渔港/阿翁火锅
天水围天华路33号T Town North 1楼N105-109号舖

#半岛渔港/阿翁火锅
#半岛渔港