餐厅位卡尖沙咀K11附近,不算难找,食完仲可以去K11行街街~ 因为冇得飞日本非常痛苦,行完DONKI后就决定食番餐日本菜一解思乡之苦。平成不只店名有日本风,连内部装潢都非常有日本居酒屋风!肚子很饿,于是叫咗烧五花腩三重芝士蛋饼、泡菜牛肉烧饼、紫薯沙律、三文鱼籽紫菜胡麻冷面、巨峰提子乳酸梳打同荔枝乳酸梳打。紫薯沙律,唔好睇佢细细地一碟,因为佢系用真材实料嘅紫薯mix埋少少沙律酱黎整,所以纤维十足,非常地饱!! 紫薯味浓,食落又几滑口,几新鲜既食法。三文鱼籽紫菜胡麻冷面~冷面弹牙烟韧,芝麻味浓,三文鱼籽份量都唔少,食落唔会滞,非常之清爽,好适合夏天食~我最钟意都系呢个烧五花腩三重芝士蛋饼!虽然系落咗五花腩但系唔会过于肥腻,三重芝士芝士味浓郁,芝士蛋饼系成个小锅仔咁上,非常之热辣辣~呢个好适合两三个人开心share,因为一个人食真系会唔哂!泡菜牛肉烧饼烧得几香脆,估唔到泡菜可以整烧饼,呢个组合几新鲜~泡菜量十足~两杯梳打嘅味道都唔错,几开胃又唔会太甜~真系有巨峰提子嘅味道~如果你系好想体会日式居酒屋风格嘅朋友可以嚟呢度试下~静静地坐喺度倾计都几开心~冇得去旅行既我都仲有呢度一解相思之苦~

平成不只店名有日本风,连内部装潢都非常有日本居酒屋风!

2020-06-29