2018-01-15
香港要食到正宗马来餐的确唔多但要止下瘾既可以选择快餐形式既”亚坤”今次帮衬既系尖沙咀舖头,空间阔落而且员工好亲切。店面的员工系银发一族但服务质数同礼貌程度真系好令人欣赏同愉快家传秘方椰浆饭+咖椰牛油吐司(1片)+美绿 $67椰浆饭著重于个酱料,个酱带点辣,唔会太辣但好香同令个饭生色不少否则感觉DryDry地马拉野好多时都系炸炸炸野~所以椰浆饭配只炸鸡全翼但小妹觉得有点干~叻沙面+咖椰牛油吐司(1片)+美绿 $64叻沙面是米线而汤底有浓浓的椰浆及带点鱼干鱼碎,汤底好味~如果多D汤会更加正!配料方面都唔会少,算几丰富~有鱼片、鸡蛋、2只虾同豆卜豆卜吸咗汤汁所以好正而虾都好爽口,质数唔差,总括呢碗面评分都唔错~2个套餐都包1片咖椰牛油吐司,所以都几饱下初初以为1片系半份但原来系足足1份架,2片吐司中间有咖椰同一片牛油,食咗真系好罪恶但要食就唔好谂咁多~吐司烤到好脆,面包唔会好干口感系厚身脆片,咖椰味唔系好浓但整体黎讲都好正,因为有牛油系到配搭住,份吐司都滑D饮品就加钱拣咗冻美绿但个人认为淡咗D,可能冰太多所以下次可以叫佢少D冰小妹因为有屋企人系马来西亚人,所以一直有去马来西亚食野,但当地既叻
家传秘方椰浆饭+咖椰牛油吐司(1片)+美绿 $67
叻沙面+咖椰牛油吐司(1片)+美绿 $64
配料方面都唔会少,算几丰富~有鱼片、鸡蛋、2只虾同豆卜
2个套餐都包1片咖椰牛油吐司,所以都几饱下
小妹因为有屋企人系马来西亚人,所以一直有去马来西亚食野,但当地既叻沙面同亚坤系唔同既,或者因为要迎合港人口味所以D味道或者配料都唔同
但餐厅环境干净而且人唔系太多所以都可以坐耐D聊下天,服务要俾个”LIKE”