餐厅: WOOBAR
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-10-13 602 浏览
今日居然打台风打到下午😨,我立即打电话比w酒店问一下个下午茶会唔会取消(唔好意思,小妹见识少),好彩系照常营业😂(后尾念返都觉得自己好傻仔😂)。系Klook订左下午4点入场。 入到去,个楼面真系好高,加上落地大玻璃,真心靓,睇日落一流👍🏻,而我呢,系度睇打风😂。 有好多茶拣起码4款:普通红茶、伯爵茶、茉莉花茶、洋甘菊茶、杂莓茶(我净系记得咁多😂)仲有咖啡拣,我地拣咗伯爵茶同杂莓茶,伯爵茶饮得出系英国味道,好浓郁的花香🥰;我朋友果个杂莓就真系好杂莓:一入口就系正宗小童咳药水味😑,我系隔离都闻到😨。 个主角出场啦😍,等咗5分钟都冇👍🏻。一开始梗系食个咸嘅先啦,红色果旧系芝士汉堡,好正👍🏻。跟住我食左个松饼❤️,配忌廉芝士同草莓酱,好正(其实个松饼甜甜地,脆脆地,应该放系较后位置食会好一点)。 最高、系正中间嘅系大虾饼同鳗鱼,我第一次鳗鱼夹紫苏叶食,真系几新鲜,同埋效果唔差,好好味。 跟住就系地狱嘅开始......我食左右上角嘅黄色杯,嗯......小妹见识少,食左都唔知自己食左咩落肚😂。然后我食

二人下午茶

跟住就系地狱嘅开始......我食左右上角嘅黄色杯,嗯......小妹见识少,食左都唔知自己食左咩落肚😂。然后我食左个左下方嘅橙色杯,我瞬间觉得我食左成个柠檬落肚,果种酸度,真系盲嘅都开眼😖...... 之后食左个左上二嘅西米杯,椰子味几妹味架,但食到底嘅时候觉得斋西米就有点闷,同埋有啲淡口(系,唔知点解会闷🙄好神秘)。

然后发现左后面有个小食:鹌鹑蛋+藜麦+面包,食落去就......其实第一个食系会好一点,因为个味好淡,放到甘后食就会冇咩味😂(小妹真系见识少,唔太识点顺序食🙈)

当我有晒心理准备念住打大佬果阵— 正前方的红莓挞—嘅时候,我先发现,最最最最最妹味嘅甜品竟然系佢!我一路系「红莓敌对者」,我怀著赴食嘅心态去食果阵,第一啖咬落去,系有玫瑰嘅香甜,然后新鲜的红莓瞬间爆发,我第一次食到唔酸,仲要系甜嘅红莓,系甜架!真系甜架🥰,我瞬间被俘虏了🥰🥰🥰

个士多啤梨都系好好味,个底好似花占饼上嘅唧花,甜甜脆脆👍🏻

到最后嘅布朗尼,我不以为意咁成个啪落口,果刻我就知道,呢餐嘅隐藏大波士就系你啦😑!我差啲系间几嘈嘅酒店(系,真心嘈)内爆粗:唔系好甜嘅朱古力上面嘅系咸杞子😑,个味好特别,我真系接受唔到🙄

呢餐总结:来回地狱又折返人间😂😂😂😂

2020-10-13