餐厅: 屏山老地方
资讯:

2016-05-08 2336 浏览
星期日,happy family day,谂住同父母试下屏山名人所开的新café,点知摸门钉。好在屏山都有其他好野食,于是我地无心插柳下就食左”屏山老地方”啦早在佢仲系旧址既时候已经一路想食,但次次都唔啱时候,好多人等。今次等左15分钟左右就入得去啦,新舖有两边,我地去左果边系冇收银既,所以食完之后都会去返另一边埋单。我地果边有11个位左右,迫又唔算太迫,但如果个个都系男人,地方就窄d啦我地3个人分别叫左3样野,本身妈咪想试虾堡,但咁啱冇晒,唯有叫3个肉饼饭叫左芒果煎肉饼,松露牛肝菌肉饼,同六重芝士肉饼好香,芒果唔会太酸,少少酸酸甜甜几醒胃,同表面香脆既肉饼好夹,但朋友之前食系芒果蓉,今次我地系半旧芒果既一上台就闻到好香既松露味,牛肝菌就咁分开食冇咩味,但整体唔错,肉饼唔干两块厚肉饼,里面有芝士,顶上面又有芝士碎,卖相吸引。虽然食唔出系咩芝士打咩芝士,切开仲有少少拉丝,其实一啖食唔晒两层,中间有层芝士脆脆地,好似芝腿法包既感觉,芝士味浓,咸咸香香,但又唔会觉得腻。不过食完大半之后,突然觉得自己好似食紧pizza 咁3个肉饼都好好食,肥瘦肉份量平均,食落好有口感,又keep到肉饼应有既j
叫左芒果煎肉饼,松露牛肝菌肉饼,同六重芝士肉饼
六重芝士肉饼饭
3个肉饼都好好食,肥瘦肉份量平均,食落好有口感,又keep到肉饼应有既juicy,肉质颇嫩滑,唔怪得有d人真系会山长水远走入黎食。我觉得连豉油都唔使落够晒味
2016-05-01