2021-08-22 1352 浏览
每次去东宝小馆食,除左因为佢d野食坚好食之外,仲系为左佢嘅气氛而黎!🤩 特别系70后或者80后嘅食客,一定会觉好得high, 因为佢整晚都会播住一首又一首经典嘅歌🎶🎶,d青春回忆直头返哂黎! 😌今晚系为8月生日嘅朋友仔庆祝生日,未试过嘅都话好正! 食物质素非常好,食材新鲜,边个话食完大排档野一定会热气?完全唔会喺度发生~先嚟一人一个战斗碗饮啤酒,好有feel啰~ 今晚嘅菜式有:*Wasabi青瓜鲜鱿*wasabi加鲜鱿我印象中冇咩边度食过,我就系钟意佢够创新,味道出乎意料地夹,又唔会呛候 *加拿大海胆*海胆嘅鲜味配以紫菜、青瓜同多士,成件事好清新,海胆系好新鲜同埋足料 *虾多士*虾系啖啖肉,最正系个虾头,唔好以为佢系配角,其实佢先系主角,虾头d膏入味,又脆又多膏 *豉椒炒蚬*呢个同一般出面食到嘅大致上都好似,送饭一流 *泰国臭草豆腐*呢个系一个好特别嘅菜式,臭草配豆腐真系第一次试 ,配上秘制酱汁,想试新野嘅你绝对岩唒,口感丰富*芽菜新鲜咸鸡*鸡肉好嫰身,佢将芽菜垫喺底,d芽菜吸唒d鲜味,连埋d鸡肉一齐食,唔会觉腻 整体黎讲呢间餐厅好出色,如果你未黎食过一定要黎,冇介绍错你!

先嚟一人一个战斗碗饮啤酒,好有feel啰~

今晚嘅菜式有:

*Wasabi青瓜鲜鱿*

*加拿大海胆*

*虾多士*

*豉椒炒蚬*
呢个同一般出面食到嘅大致上都好似,送饭一流

*泰国臭草豆腐*

*芽菜新鲜咸鸡*