2024-02-20 30 浏览
最近突然好想食甜品,记得朋友介绍尖沙咀有间好好食嘅港式甜品店,所以特别去试下。今次去呢间餐厅叫做星十五🤪 餐厅装修同摆设都好靓好简约感觉,仲超级干净添😍清爽吕宋芒凉粉:口感爽脆,吕宋芒果果然系有独特香甜味道。凉粉绵滑爽口,配上新鲜芒果同果汁,口感更加丰富。芒果酸甜同凉粉清爽相互融合,带来一股清凉既感觉。每一啖都能品味到芒果鲜美和凉粉既口感,必嗌之选✅酒香蛋:酒味芳香扑鼻,蛋白质感顺滑🫶🏻蛋黄可口,配上酒既味道、蛋质感弹牙、顺滑、多重口感,令人每一啖都回味无穷,绝对值得一试!✅金沙擂沙汤丸:大大粒既汤丸,口感软绵,馅料丰富,仲要系流心架😍流心既馅料温暖无比,入口即化既感觉甜到入心。加上外皮脆脆,令到成个汤圆嘅口感非常丰富🤩椰皇炖鲜奶:口感浓郁滑顺,香气扑鼻,奶香同椰香相互交融,带来美味既味觉享受,令人非常享受。椰皇肉非常多,香甜又美味🥴甜品好味又抵食,系同朋友饭后再聚会倾偈既好地方✔️一定会一试再试!